header-photo

Expansión i Sala i Martin



Presentació del diari Expansión, que dedica un especial al Maresme, aquesta tarda a l’Ateneu de Caixa Laietana. L’acte s’emmarcava en la Primera Jornada de l’Empresariat del Maresme que ha organitzat la FAGEM. Una sala atapeïda bàsicament per escoltar en Xavier Sala i Martin. Entretinguda xerrada de l’economista de Cabrera, vestit amb una de les seves característiques americanes, que ha divertit el públic amb les seves facècies i ens ha il·lustrat amb les seves conegudes teories liberals.

Coincidim amb els altres ponents en la necessitat de fugir del catastrofisme a l’hora d’analitzar el moment econòmic actual. Sense, però, no deixar de reconèixer la difícil situació i els problemes que està provocant. Una situació que cal afrontar amb moderat optimisme. Per responsabilitat -sinó el millor és anar-se’n a casa- i per confiança en les nostres pròpies possibilitats. Som una ciutat, i una comarca, de gent emprenedora i amb capacitat de treball.

Ens cal acabar de definir el model territorial, entendre Barcelona com a oportunitat i no com amenaça. Disposar de les infraestructures necessàries i no per que la gent pugui anar més ràpid a treballar a Barcelona, sinó precisament per a que la gent no hagi d’anar a treballar a Barcelona. Això vol dir que les nostres empreses siguin competitives i siguem un territori atractiu per noves empreses. Disposar d’un model econòmic fonamentat en la diversitat de les empreses i en la innovació com a valor afegit. La innovació en tots en sectors econòmics.

I ens cal millorar la formació, i d’aquí l’aposta Tecnocampus. Un espai de relació intensa entre universitat, centres tecnològics i empreses. L’aposta més important que hem fet en els darrers anys per l’economia de la ciutat i de la comarca. Amb esforç i treball ens en sortirem. Com sempre.