header-photo

De Granollers a Ourense o del dit i la Lluna


Termes d'Outariz (Ourense)

Un dia són vint-i-quatre hores que poden donar molt de si, i això és el que va passar ahir. Per començar obrint unes jornades de la Federació de Municipis a Mataró, per visitar les obres de la nova planta de residus de Granollers o volar fins a Vigo per acabar el dia a Ourense.

La jornada que la FMC va organitzar tenia com a objectiu posar en comú les bones pràctiques que en matèria de seguretat i civisme s’estan portant a terme en moltes ciutats catalanes. Com sempre el municipalisme per davant de lleis i reglaments i dedicats al treball quotidià de garantir la convivència a les nostres ciutats, viles i pobles.

Passar Parpers i cap a Granollers. Visita a les obres de la nova planta de tractament del Consorci de Tractament de Residus del Vallès Oriental. Una planta que ha de tractar la fracció orgànica dels residus municipals provinents de la recollida selectiva. Aquesta planta, que ha de començar a funcionar durant l’any vinent, donarà servei a les comarques del Vallès Oriental i del Maresme. En el model que l’Agència de Residus de Catalunya està impulsant, les dues comarques treballaran de forma complementària de manera que puguem tractar tots els residus del Vallès Oriental i del Maresme.

Les obres, en avançat procés de construcció, ja permeten veure clarament els digestors per la metanització i els túnels de fermentació que han de convertir la brossa en biogàs i en compost. Es tracta, a partir de l’acceptació de la realitat, de trobar solucions a un problema important que necessita respostes serioses i immediates i que ha d’evitar els talibans que només saben trobar un problema a cada solució. Aquesta setmana tindrem encara oportunitat de tornar sobre el tema.

El vol cap a Vigo és ràpid i tranquil, permet llegir, treballar i gaudir de les vistes d’un Pirineu curull de neu. De Vigo a Ourense, travessant els camps i els boscos verds de Galícia. A la capital de la guspira, VII Conferència Internacional de l’Associació de Parcs Tecnològics Espanyols. Important la nostra presència –s’atreviran també a discutir-la?- donat que s’accepta la nostra demanda de formar-ne part com a membres de ple dret. Formar-ne part ens situa en un selecte grup de parcs tecnològics, ens connecta de manera important amb altres experiències i facilita l’accés del parc i de les empreses que s’instal·lin a ajuts i programes. Contactes importants amb gent dels altres parcs i de l’administració de l’Estat. Mentre alguns entretinguts en mirar el dit. Amb lo bonica que és la Lluna.