header-photo

Els accessos de l'autopista



Encara que ja va entrar en funcionament el divendres, no va ser fins ahir quan amb el conseller Nadal varem donat formalment per inaugurat els nous accessos de Mataró-Nord a l’autopista del Maresme.

Feia temps que hi anàvem al darrera. De fet la primera vegada que vaig anar a veure el conseller per parlar del tema ho vaig fer acompanyant l’alcalde Mas. Després han calgut moltes hores de discussió, de treball, de trucades, de visites, per arribar fins aquí. I és que no tothom veia la necessitat dels nous accessos.

Per nosaltres, però, era imprescindible. Completar el nus de Mata-Rocafonda havia de permetre dues coses importants. Per un costat facilitar la mobilitat dels polígons i dels barris de la zona est de la ciutat. Per un altre treure densitat al trànsit, obligat per la manca d’alternatives, a la sortida de Mataró-Oest. Ara ja no caldrà sortir a la plaça de França, fer tota l’avinguda dels Països Catalans per anar al polígon de Mata-Rocafonda per posar un exemple.

Sóc conscient que no s’han resolt tots els problemes de mobilitat, que encara ens queden unes quantes coses per solucionar. La complexitat de la mobilitat de la ciutat i de la comarca requereix el debat necessari, un debat però que cal sense apriorismes i amb rapidesa.