header-photo

Dissabte variat


Sense pausa, just arribat del viatge del nord, cal seguir treballant. I el dissabte es presenta variat. De bon matí al despatx per signar un bon grapat de documents, llegir i distribuir la correspondència acumulada d’aquests dies. Res urgent, que les urgències ja han estat ateses per l’alcalde accidental, però documents que cal llegir i repartir.

Després acte de descobriment d’una placa als germans Castañer en el carrer que porta el seu nom al barri del Palau. Es celebren els cent cinquanta anys de la creació a Mataró de les Religioses Filipenses, missioneres de l’Educació. Els germans Marc i Gertrudis Castañer van néixer a l’immoble on actualment hi ha el casal parroquial de Sant Josep i van fundar aquesta ordre religiosa. En Ramon Bassas en parla en el seu bloc. Dos casaments, un amb pilar a la sortida dels nuvis. Senyal que es casaven una parella de castellers. Visita ràpida a l’hospital i cap a casa.

A la tarda Trobada Gegantera de Tardor de l’escola del Cor de Maria. Una desena de gegants que cal resguardar de la pluja dins de l’Ajuntament. Escapada al Teresa Maria Roca per veure el partit d’handbol entre el Joventut Handbol Mataró i el Banyoles. Un partit que tenia el seu morbo després que els banyolins barressin el pas als mataronins en els play-off d’ascens de categoria ara fa dos anys. Marxo del pavelló amb un dinou a onze a favor dels de casa a la mitja part.

A la set acte a la Riera dins del programa de celebració del Dia Internacional contra la violència masclista. Acte organitzat per diverses entitats de dones que han volgut manifestar el seu compromís i sensibilitzar la ciutadania d’aquesta autèntica lacra social que cada any genera desenes de morts arreu del país. Un espectacular muntatge que ha atret l’atenció dels molts mataronins i mataronines que aquest capvespres passejaven per la Riera.