header-photo

Un dia important


El d’ahir. Tres temes van centrar el meu treball, tres temes ben diferents però tots ells importants. Al matí visita a les obres de l’escola Montserrat Solà. La construcció del nou Centre d’Educació Infantil i Primària segueixen el seu ritme i l’edifici ja s’aixeca molt avançat en el solar de cal Collut. Si tot va com està previst pel setembre de l’any que ve els nens i nenes que ara s’estan a l’antiga Anxaneta del camí Ral podran començar el curs en la nova escola. Un pas més en la dotació de les places escolars que la ciutat necessita i que junt amb l’escola, també en construcció, Maria Mercè Marçal i l’inici en pocs mesos de l’escola Marta Mata ens permetrà tendre correctament la demanda.

Al migdia signatura a Tiana del conveni de la XAM. La Xarxa Audiovisual del Maresme comença a prendre forma i després d’Argentona, Llavaneres i Vilassar de Dalt, ara s’ha sumat Tiana. Una voluntat compartida per molts pobles, viles i ciutats del Maresme que, malgrat les evidents dificultats han fet una aposta per la comarca i per la comunicació.

Al vespre inauguració de la seu del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació. Un magnífic local en un indret emblemàtic i en plena transformació urbana, exemple de la ciutat que es reconstrueix sobre ella mateixa. I una aposta decidida i valenta dels professionals, que malgrat la delicada situació del sector han mantenint la seva aposta per Mataró i el Maresme. Just quan alguns postulen les estratègies del caragol, ben amagats dins la closca i a esperar temps millors. Ahir els aparelladors ens van donar una lliçó de confiança i ens van fer una mica més capital. La ciutat que guanya quan s’obre i ambiciona contra la ciutat que es tanca.