header-photo

Hiperconnectats?


Foto Markus

Arribo aquests dies als 1.500 “amics” al Facebook i compleixo, fa unes setmanes, els tres anys de bloc amb més de mil posts publicats, noranta mil visites (malgrat tenir el comptador fora de servei des d’abril a setembre) i més de cent seixanta mil pàgines vistes. Hiperconnectat? Polític 2.0. No ho sé. En tot cas si que m’interessen i força les noves eines de comunicació i relació social. Per saber que pensa i que fa la gent i per donar a conèixer el que penso i faig.

I amb espais ben definits. El Facebook per la relació directa i l’apunt ràpid. El bloc per l’escrit més elaborat i sense tanta presa. Però totes dues eines per teixir xarxes de relació que cada vegada seran més decisives per articular la societat i que cal ja tenir molt present en l’acció i la reflexió política. No cal sinó fer un repàs a l’àmplia relació de polítics catalans amb facebook i amb bloc. És cert que l’efecte Obama ha rellançat la qüestió –en parlaven avui al 324- però l’antiguitat d’un nombre important de blocaires i usuaris del facebook i altres eines de l’anomenada cultura 2.0 demostra que a casa nostra el fenomen està ben arrelat.

Com tot, però, cal administra-ho amb seny. Es poden aprofitar mils moments diaris per connectar-s'hi però també cal saber desconnectar l’ordinador o la BlakBerry per tornar a la vella manera de la relació personal i directa, cara a cara.

Potser sí que patim d’una certa hiperconnectivitat, però també és cert que les possibilitats de relació i d’intercanvi que ens proporcionen les noves eines i xarxes són d’una importància i potencialitats que de cap de les maneres podem desaprofitar.

4 comentaris:

Donaire ha dit...

Sens dubte, un referent per a tots nosaltres. Enhorabona per la tasca, la dedició i la convicció.

Begoña Floria ha dit...

Felicitacions per la continuïtat, que un alcalde utilitzi aquestes eïnes de la forma en que ho fas tu demostra el tarannà de proximitat que deus tenir en tota la teva activitat política. Escoltar, també a través de la xarxa, és un element fonamental per desenvolupar un projecte de vida compromés amb el bé comú.

Carlos Guadián ha dit...

M'afegeixo a les felicitacions. Ets tot un exemple amb la teva activitat i reflexions com la d'aquest post.

Salutacions,

Carles Dresaire i Gaudí ha dit...

Crec que la frase "que el llegir no ens fagi perdre l'escriure" és del tot vàlida amb les noves tecnologies. Internet, facebook, blogs, ordinadors, són eines!!! per tant s'ha de saber utilitzar, i treure'n la part positiva. Però el cara a cara mai el substituirà uns quants bits!!!