header-photo

Governant


Foto sedinis

Diuen que sovint els arbres no deixen veure el bosc, però tothom sap que hi és. Amb l’acció de govern passa una mica el mateix i per sobre del soroll interessat acaba sobresortint la feina del govern. Que és molta i diversa.

Obres que s’acaben, obres que segueixen, obres que comencen. Aquestes darreres setmanes inici de les obres de reurbanització dels carrers de Sant Bru, Cristina i Santa Marta. I un munt de projectes aprovats, licitats i adjudicats del Fons d’Estatal d’Inversió Local, allò que tothom coneix com a fons Zapatero. Fins a l’extrem d’haver de fer dues Juntes de Govern en una setmana. En pocs dies començaran un munt d’obres que s’afegiran a les ja planificades en el pressupost d’inversions de l’Ajuntament per l’any 2009. Més de 133 milions d’euros que són una bona injecció a l’economia de la ciutat i un nombre important de llocs de treball. I encara li podríem sumar les de la Generalitat i les de l’Estat. Com a exemple les obres d’ampliació de la Planta de Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, amb vuitanta milions d’euros d’inversió, i una setantena llarga de persones treballant-hi directament.

I no només són obres. Al darrer Ple Muncipal –una altra vegada un llarg Ple de set hores- un bon paquet de coses. La concessió del súper del mercat de la plaça de Cuba a la firma Bonpreu, trencant els pronòstics pessimistes dels de sempre i acabant definitivament amb una polèmica absolutament artificial. L’aprovació dels treballs previs al Pla Especial de les Cinc Sènies, amb un llarg debat on els partidaris d’urbanitzar aquest espai agrícola van acabar desemmascarats. Acord també per tirar endavant el Pla de Millora Urbana que ha de permetre la construcció d’un equipament de 3000 metres quadrats i noranta pisos dotacionals malgrat la intenció d’alguns d’oblidar-se dels seus compromisos anteriors i intentar negar l’evidència dels documents aprovats per unanimitat. Donar compte de l’actualització del Pla de Seguretat Local que va ser el primer de Catalunya i ara s’ha posat al dia.

Lo dit, darrera els arbres, el bosc! I governant, que no és el mateix que manant, malgrat el que pensen i diuen alguns.