header-photo

Ponts d’art


D’art i d’artistes. Els ponts que avui s’han construït a la Nau Gaudí. Ponts sobre la Mediterrània. Exposició “La Mediterrània que ens uneix”, dotze artistes, dones d’aquesta riba i de l’altra de la mar comuna.

Aquesta és una història que va començar ara fa un any amb l’exposició que sis pintores mataronines van muntar a l’espai Capgròs. Una exposició que després van viatjar a Argel per exposar-se conjuntament amb les de sis pintores algerianes. D’aquí va sorgir el desig de repetir l’experiència a l’inrevés i muntar l’exposició conjunta a Mataró. I ho hem volgut fer coincidir amb els actes de celebració del Dia Internacional de les Dones Treballadores (ho sento però per a mi continua essent una qüestió de gènere i de classe). Dones pintores i dones magribines, aquelles que sovint són invisibles a l’ull d’occident.

Obres de dones a la Nau Gaudí, espai multifuncional, però sobretot espai de treball. L’espai on, com ens ha recordat la Marta Duran, van treballar moltes dones, la seva àvia entre elles.

Una exposició per visitar en una tarda amb altres dues exposicions. A Sant Andreu de Llavaneres obra d’en Rafael Estrany i a Mataró, al Col·legi d’Aparelladors, la darrera exposició d’en Novellas. L’art que omple la ciutat.