header-photo

Setmana de polèmiques




Han estat moltes i ben diverses les polèmiques que han centrat l’actualitat social i política de la setmana. Polèmiques entorn a l’educació amb la vaga, sobre la que torna ha haver el tradicional ball de xifres, de mestres i professors. De tot el que s’ha dit sobre la vaga em quedo amb el que escrivia en Jordi Sánchez divendres a El Periódico.

Polèmica sobre l’actuació dels Mossos d’Esquadra pels incidents de dijous, després del desallotjament dels ocupants de la Universitat de Barcelona. D’aquesta polèmica destaco la fotografia del “valent” que llença alguna cosa contra el cordó de mossos que protegeix el Palau de la Generalitat davant d’una munió de càmeres de televisió i de fotografiar.

Polèmica sobre el finançament de Catalunya. Malgrat que hagi desmemoriats que ens vulguin fer oblidar el poc que varen pensar en el país quan pactaren el sistema actual, no em deixa de preocupar i molt, la manca de resultats, la dilació en el temps, l’immobilisme del govern central, les xifres que s’han filtrat, i l’atzucac econòmic i polític en el que ens estem instal·lant en uns moments que caldria centrar totes les forces i tota l’atenció en la sortida de la crisi.

I no m’oblido de la doble polèmica generada per la jerarquia eclesiàstica. Vergonyant la campanya de la Conferència Episcopal Espanyola contra el projecte de llei de l’avortament. I encara més vergonyant les declaracions del Sant Pare sobre l’ús dels preservatius i la Sida. Demagògiques, sense fonamentació científica, i sobretot, sobretot, mancades de caritat cristiana. No és així com es construirà l’església del futur. Però com que la realitat és molt tossuda i com si fos un sarcasme avui m’arriba la notícia del naixement de tres linxs a Doñana.