header-photo

De campanya: la doble vara

Foto El Punt

Llegeixo a El Punt que el conseller Maragall no va poder inaugurar una nova escola a Cabrils degut a una denúncia de Convergència i Unió a la Junta Electoral. Pel que sembla algú va considerar que inaugurar una escola en una petita vila del Maresme podia alterar greument els resultats de les eleccions al Parlament Europeu. En els propers dies segurament tindrem més exemples de fins on arriben les paranoies electoralistes d'alguns.

La cosa no tindria més importància sinó fos perquè el mateix conseller Maragall i el mateix dia inaugurava una altra escola a Sant Iscle de Vallalta, també al Maresme. Aquí no es va produir cap denúncia i l’acte es va poder realitzar amb normalitat. Arribats aquí, i si no conegués la comarca, podria pensar que al petit poble de la Vallalta diumenge vinent no es celebraran eleccions. Però no, la resposta és més senzilla i així, mentre a Cabrils Convergència està a l’oposició, a Sant Iscle està al govern. En un poble l’acte és electoralista i a l’altra no.

Vet aquí la doble vara de mesurar a la que els convergents ens tenen molt acostumats. La doble vara i l’art, reconec que són uns autèntics artistes, d’amagar les coses quan convé. Avui quan en Mas pontificava sobre populars i socialistes, posant-los en el mateix sac (també en la defensa del català senyor Mas?) i fent-los responsables de tots els mals del país, s’oblidava del Plan Hidrológico Nacional i dels reiterats suports a la investidura del senyor Aznar com a president d’Espanya.

De la mateixa manera com aparquen el discurs sobiranista d’en Tremosa i centren la seva campanya en temes més formals com l’economia. Potser també pretenen fer-nos oblidar el posicionament negatiu del candidat convergent (a qui se li van oblidar els molts anys de militància convergent presentant-lo com a independent) a la Constitució Europea i a l’Estatut de Catalunya. Coses de la memòria.