header-photo

El repte de ser diferents


Foto cMajuelo

Aquesta va ser la conclusió de la reunió de treball del projecte “Mataró Marítim” que es va fer el dimarts a la sala d’actes del Consorci del Port. Si volem posicionar la nostra ciutat com un referent i fer de la nostra condició de ciutat marítima un dels motors econòmics de Mataró cal fer quelcom diferent al que fan les altres ciutats costaneres. Buscar la especificitat i la singularitat sembla la millor manera per aconseguir aquests objectius.


La frase la va dir en Joan Mons, professor d’IESE, que és la persona responsable de dirigir els treballs d’impuls del projecte “Mataró Marítim”. Per això s’han creat quatre grups de treball en els que participaran una cinquantena llarga de persones que han estat escollides per la seva vinculació amb Mataró i per la seva capacitat professional.
Arrenca doncs ara un treball important per definir bé les possibilitat que el mar pot brindar a la ciutat i les actuacions que cal tirar endavant per convertir aquestes possibilitats en oportunitats.

Es tracta doncs de donar sortida a les resolucions del Ple de l’Ajuntament de novembre del 2006 i d’octubre del 2008 en les que amb ampli consens polític es va apostar clarament per potenciar la nostra condició de ciutat mediterrània i costanera.


Com els hi vaig dir en acabar la sessió de treball és tracta de repetir el que va fer en Piqué dissabte davant el Madrid: fer el que ningú és pensava que faria per marcar el sisè gol.