header-photo

Matí al mercat

Assisteixo aquest matí a l’acte d’inauguració del Mercat Audiovisual de Catalunya a Granollers. Un mercat que arriba a la seva desena edició i que com ha volgut remarcar l’alcalde Mayoral respon a la tradició de ciutat de mercat de la capital vallesana. Interessants discursos, molt més enllà de la típica benvinguda i felicitació, de l’alcalde, del president de la Diputació, del conseller Tresserres i del president del CAC.
Aquest darrer, en la seva ben documentada intervenció, ha fet un exhaustiu anàlisi de la situació actual dels mitjans audiovisuals locals a casa nostra i de l’estat de desplegament dels canals de TDT locals. Significatiu el fet que dels 33 canals públics només dos estan emetent en aquests moments. Un d’ells és Maresme Digital TV el canal públic del Consorci Digital Mataró-Maresme que dissabte va ser guardonat pels Premis de la Comunicació Local de Catalunya.
I és que en aquest tema hem apostat fort, superant resistències increïbles, per poder desenvolupar a la comarca una iniciativa de comunicació i tecnologia que l’ajudin en la seva articulació social i territorial. També en el seu rellançament econòmic apostant per un sector emergent que a més genera importants sinèrgies amb projectes com el Tecnocampus Mataró-Maresme i amb el graduat de mitjans audiovisuals de l’EscolaUniversitària Politècnica de Mataró.