header-photo

Setmana innovadora




La setmana ha estat especialment positiva per Mataró en relació al famós triplet I+D+i. Vàries iniciatives que han coincidit en el temps i que van confirmant les apostes de la ciutat.

La primera correspon al desplegament de la TDT i a l’apagada analògica que s’ha de produir a la comarca el dia 30 de juny. Som de les primeres comarques afectades per l’apagada i durant aquests mesos s’ha fet un intens treball per garantir la cobertura i per informar a la gent de la necessitat d’adaptar antenes i televisors a la nova tecnologia.

Divendres doble sessió innovadora. A primera hora constitució del Consell científic de la Fundació TicSalut. Un prestigiós consell, amb noms reconeguts internacionalment, que donaran suport al treball callat, però molt important que la Fundació està portant a terme a la seu del Tecnocampus 1.0. Al migdia signatura del conveni amb l’Associació Volt-tour per donar suport a la celebració del ralli solar Phebus. Es tracta d’un ralli europeu de vehicles propulsats amb motors elèctrics i en el que guanya el més eficient i respectuós amb el medi ambient.

Ahir a la nit, a Sitges, entrega dels Premis de Comunicació de la Diputació de Barcelona. El premi Innova ha estat per Maresme Digital TV per la seva multiplataforma. Un premi per l’aposta que un grapat d’ajuntaments de la comarca hem fet per aquest canal públic. Molt meritori igualment el fet que el programa cultural Traç, també de Maresme Digital TV, hagi queda entre els tres finalistes al premi Miramar.

I per a que tot no sigui tan eixut i fent realitat el fet que la innovació no és només un assumpte de noves tecnologies, aquesta setmana s’ha presentat "Les Laietanes", la galeta de Mataró. Elegida per votació popular aquesta galeta vol convertir-se en un nou referent de la ciutat.