header-photo

De campanya: amb intel·ligència i generositat

Foto Ramon Bassas

Els socialistes, diumenge, anirem a votar per un motiu principal: Europa ens importa. Davant els “que hay de lo mío” o els que volen convertir aquestes eleccions en unes primàries, nosaltres votarem perquè sabem que ens trobem davant el projecte polític més important i transcendent de la història recent d’Europa.

Un projecte de progrés i de llibertat que es construeix amb intel·ligència i generositat. Amb la intel·ligència necessària per donar els passos necessaris per anar avançant sense trencar res i amb la generositat imprescindible per a posar els interessos generals dels europeus per davant els particulars de cada país o cada col·lectiu.

A intel·ligència i generositat altres hi oposen ranciesa –amb el candidat més ranci possible de la dreta europea també més rància- i frivolitat. La frivolitat del candidat economista que s'equivoca precisament en les xifres i que es capaç de comparar les visites de Franco amb les de Zapatero oblidant que en aquest país hi ha gent que quan venia el dictador s’havia d’amagar. Intel·ligència, generositat i capacitat de treball que la Maria Badia ha demostrat posseir de sobres.

Com que la Maria ens és una dona propera li vull demanar que tingui molt en compte que Europa també es construeix des de les ciutats i que confiem en ella per a que posi el món local en l’agenda del Parlament europeu. Ho fem perquè el municipalisme, i això no ho pot dir tothom, forma part del genoma polític dels socialistes. I perquè necessitem, també les ciutats, un govern europeu d’esquerres que cregui en el progrés dels ciutadans.

Extracte de la meva intervenció en el míting final de campanya del PSC a Mataró.