header-photo

Temps de castells: un castell d’aniversari


Gran ambient casteller a la plaça de Santa Maria , la tercera plaça de nou de la ciutat, per celebrar l’aniversari dels Capgrossos de Mataró. Impecables els amfitrions que han tirat un ràpid i segur tres de vuit, un treballat quatre de vuit amb l’agulla, una bona torre de set i un rapidíssim pilar de sis. Tretze pilars de quatre per celebrar els tretze anys de la colla. Gran ambient i eufòria dels mataronins pel quatre de vuit amb l’agulla, un castell que només havien carregat tres vegades més i que només havien descarregat una sola vegada. Un gran castell d'aniversari. La solvència del pilar de sis, dels dos pilars de sis, auguren un any important pels pilaners capgrossos.

Acompanyats d’un Marrecs de Salt i d’un Minyons de Terrassa que han deparat una de les més ràpides actuacions que s’han fet a Mataró. Si els pilars caminant entraven a plaça a les dotze en punt, encara li faltaven uns minuts a les dues del migdia quan els enxanetes que tancaven l’actuació feien l’aleta. Cinc de set, quatre de set amb l’agulla i quatre de set pels gironins i quatre de vuit, tres de vuit –amb un tronc de tres de nou- i cinc de set pels de la camisa malva que no han pogut descarregar el pilar de sis pel despenjament de la canalla al començar a descarregar el pilar.

1 comentari:

Mar Roca i Sol ha dit...

Apreciats companys,
a partir d'ahir teniu un nou espai a la xarxa dedicat el món casteller. Aquest blog, Joan Sol, l'home casteller neix fruit de la seva vida dedicada el fet casteller. Amb ell i trobareu anècdotes, històries i vivències d'aquest Vilafranquí considerat la camisa castellera més antiga de la ciutat.
Joan Sol que va començar a fer castell a Valls va ser clau l'hora de fundar la colla dels Verds i posteriorment els Xicots de Vilafranca.
El blog que està dedicat a tot el món casteller i teniu el vostre enllaç amb el vostre color de la faixa.
A partir d'avui teniu una nova plataforma per aquelles cròniques que ens vulgueu fer arribar.
www.joansol.blogspot.com
Atentament,
Mar Roca i Sol
- neta del Sol-