header-photo

El per què d’algunes coses


Foto Ivan Pera

Els que segueixen els meus discursos d’inauguració saben que més que explicar el què, m’agrada explicar els per què. Sóc dels que penso que els fets són importants i que les paraules són indispensables per a explicar per què es fan les coses.

Aquest Centre de dia per malats d’Alzehimer que avui inaugurem serveix perfectament per a explicar alguns per què.

Per què PUMSA? que és l’empresa que ha construït aquest centre, com en el seu dia va construir els vint-i-cinc habitatges dotacionals per a gent gran dels pisos superiors. Aquí podeu veure les “dolenteries” de PUMSA, que destina una part de la seva activitat a fer aquest tipus d’equipaments.

Per què l’Ajuntament? doncs per la mateixa raó, i amb governs de la Generalitat de tots colors, hem construït escoles bressol, escoles d'adults, parvularis, vestidors i pistes esportives, menjadors escolars, adequat aules, i un llarg etcètera. Per la voluntat de voler servir i ser útils als nostres conciutadans.

Per què en aquest solar de Cerdanyola? doncs per la doble voluntat de situar equipaments de ciutat, com dissabte a Tres Roques, en els barris de Mataró i per aprofitar un solar d’equipament per a construir habitatges i l’equipament. Perquè en una ciutat que volem urbanísticament compacta cada metre quadrat és preciós.

Per què per l’Alzheimer? perquè les administracions públiques tenen el deure moral d’ajudar els més desfavorits. I poca gent trobarem més desfavorida que els malats d’Alzehimer i les seves famílies. I perquè mai varem dubtar d’encarregar la gestió d’aquest centre a l’Associació de Malats d’Alzheimer de Mataró. Per la seva entrega i voluntat de servei i per la seva contrastada capacitat de gestió.

Per això si el diumenge érem més de dos mil cinc-cents que caminàvem per l’Alzheimer avui som els cent vint-i-dos mil mataronins i mataronines qui us empenyem en el vostre treball. I ho fem amb el convenciment que els humans guanyarem la batalla a aquesta malaltia.

Extracte de la meva intervenció d’ahir en l’acte d’inauguració del centre de dia dels malalts d’Alzheimer al carrer Carlemany.