header-photo

La nit dels somnis

Foto Ramon Bassas

Benvolguts Reis Melcior, Gaspar i Baltasar sigueu benvinguts a Mataró.

Hem estat dotze llargs mesos esperant el vostre retorn. Dotze mesos que no han estat fàcils, que s’han fet llargs i que ens han fet desitjar més que mai el vostre retorn.

Però ara ja heu arribat i un any més repetirem els gestos i els costums per a tornar a fer d’aquest Nit de Reis la nit més màgica de l’any. La nit dels somnis, la nit de la il·lusió, la nit en que tot és possible i els nostres desitjos poden convertir-se en realitat.

Els desitjos dels infants que us han tornat a demanar en llargues cartes regals i joguines. Uns regals i unes joguines que es tenen ben guanyades. El seu carinyo, les seves rialles han estat del millor que ens ha passat durant tot aquest any. Només per això ja us demano que sigueu ben generosos amb ells.

També us puc dir que han estat bons nens i nenes, a casa i a l’escola. Aquesta nit es posaran aviat al llit, abans us deixaran una mica de menjar i beure, i demà ben d’hora saltaran del llit convençuts que els seus somnis s’hauran fet realitat. Majestats, vosaltres podeu fer que els somnis dels infants siguin possible aquesta Nit de Reis.


També els grans posarem il·lusió en aquesta Nit de Reis. Malgrat el dur any que hem passat volem recuperar, ni que sigui per aquesta nit, la il·lusió dels infants i pensar que els nostres somnis també són possibles. Uns somnis de pau, de felicitat i de feina. Sabeu com ens estimem la feina la gent de Mataró i com patim quan no en tenim prou i per tothom. Per això i com l’any passat, us vull tornar a demanar feina. Feina, feina i feina, que amb això ja ens arreglem els mataronins i mataronines.

Majestats us volem desitjar una feliç estada a la nostra ciutat i que recordeu, en la vostra memòria immortal, la brillantor dels ulls dels nens i nenes mataronins que amb els seus fanalets us han il·luminat el camí en aquesta màgica Nit de Reis.

Que l’any vinent, l’estel dels pastors us torni a guiar fins a Mataró. Estarem dotze mesos esperant per tornar-vos a rebre en aquesta ciutat i en aquest balcó.

Moltes gràcies Melcior, Gaspar i Baltasar i fins l’any vinent!
Text del meu discurs de benvinguda als Reis Mags d'Orient.