header-photo

Quan s’amaga l’ou



Quan s’amaga l’ou o això ara no toca. I així anem. Escric això perquè ens tornem a trobar en una d’aquelles situacions no desitjades en la que els ajuntaments tornem a estar involuntàriament a l’ull de l'huracà. Em refereixo a la notícia apareguda aquests dies als mitjans sobre la instal·lació d’un prostíbul al polígon de Les Hortes de Mataró. Mitjans, alguns dels quals i tot sigui dit de pas, unes quantes pàgines més endavant anuncien tot tipus de serveis sexuals.

Complint la nostra obligació de respectar les lleis, i davant els que pensen que aquestes només s’han de complir quan els hi va bé, ens veiem forçats a haver donar llicència a una activitat que no voldríem a Mataró. A Mataró ni enlloc. O sí? Perquè aquí està realment la qüestió: que fem amb la prostitució?

Els polítics, les administracions públiques, tenim la responsabilitat de buscar solucions als problemes que presenta una societat cada vegada més complexa encara que el tema que ens ocupa és molt vell. ¿Per què el govern de la Generalitat enlloc de fer un decret regulant les condicions que han de complir els locals on es practica la prostitució no va fer un debat a fons i va encarar el problema de forma valenta? ¿Per què una vegada més es va passar la pilota cap als ajuntaments (ahir el de La Jonquera, avui el de Mataró) deixant-nos sense marge de maniobra i posant-nos als peus desl cavalls de l’opinió pública i de la demagògia d’alguns?

¿I per què, alguns, enlloc de demanar responsabilitats als polítics i a l’administració que va fer això es dediquen a increpar a l’alcalde i a l’ajuntament demanant ves a saber quin tipus de responsabilitat? ¿És que hi ha marge? ¿És que no s’han seguit tots els tràmits de forma escrupolosa i amb tota la informació pública que calia? ¿És que podem negar una llicència, que compleix tots els requisits del decret regulador i que té l’informe favorable preceptiu de la Generalitat? ¿Ens embranquem en un procés a “sabiendas” que no tenim raó i que els tribunals acabaran donant-la al promotor com acaba de passar a La Jonquera?

Clar que no m’agrada que tot això passi a la nostra ciutat. Clar que preferiria uns altres usos pels terrenys del polígon de Les Hortes. Però també tinc clar que la llei està per complir-la. I també tinc clar que no m’agrada el síndrome Nimby, però també que no farem res per promoure aquest tipus d’activitats a Mataró. L’Alícia Romero ho explica prou clar en el seu bloc.



7 comentaris:

Unknown ha dit...

Joan Antoni,

Les sigles correctes dels anomenats conflictes de "Aquí no" o de "No a casa meva" són NIMBY, de l'anglès "Not In My Back Yard" (No al meu pati).

Salut!

Joan Antoni ha dit...

Gràcies, ho corregeixo

Coco Allen ha dit...

"Ens veiem forçats a haver donar llicència a una activitat que no voldríem a Mataró."

Senyor Baron, algú li ha posat una pistola al cap perque firmi la llicència?

Coco Allen ha dit...

"¿És que no s’han seguit tots els tràmits de forma escrupolosa i amb tota la informació pública que calia?"

Tan pública, que s'anuncia dissabte i ja s'havia començat a construir.

Què me'n diu, d'això?
"La Generalitat contradiu l’Ajuntament sobre la llicència del prostíbul
El govern català assegura que només emet un informe 'no vinculant' i que la decisió final depèn del consistori."

Podria continuar comentant el seu ridícul intent "d’excusar-se", però no tinc tota la nit.
Que dormi amb la consciència tranqui-la de que "ha fet tot bé", quan hi hagi tota la delinqüència, les màfies, i tota la "merda" (i perdoni l’expressió) que s’instal•larà a Mataró.

Joan Antoni ha dit...

Li recomano llegir el que publica avui El Periódico:

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=688331&idseccio_PK=1498

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=688425&idseccio_PK=1021

Coco Allen ha dit...

Coco Allen ha dit...

Per què no fa un referèndum per saber si volem un prostíbul o no? Perquè li recordo, que vostè està a aquest lloc i gana el sou que gana, graciés a nosaltres, no per obra i gràcia del esperit sant. Ens hauria de tindre en compte a nosaltres, abans que la "llei". A Mataró s'han viscut moltes injustícies i no s'ha pres la llei com s'hauria de prendre. Així que ara no em vingui amb el cuentet de la llei..

Menos lobos, Caperucita.
Mataró no es de vostè, es de tots.
Apliqui la llei, a la seva casa.

Joan Antoni ha dit...

Coco, tinc molt clar que Mataró és dels seus ciutadans i ciutadanes. Ara i sempre.
Si la llei li sembla un cuentet pregunti a l'alcalde de La Jonquera com és que està obligat a complir la sentència del jutge i donar la llicència d'un prostíbul de cent habitacions.
També li recomano aquesta notícia:

http://www.facebook.com/jabaron?ref=profile#!/?sk=messages&tid=1212531198788