header-photo

Escrits de Setmana Santa -2-

Foto del bloc Setmana Santa de Mataró


Pel programa de la Hermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno y la Virgen de la Esperanza:

Avui he sentit lo Diví

en el camp, en el vent i en les plantes,

i en la majestat -de les pedres santes

que s'alcen en temple -al mig del camí.

Avui he sentit -que dura la vida

més enllà dels cós -i dels seus sentits:

he vist un vellet -am cara entendrida

i alegres infants -de sobte entristits.

He vist uns guerrers -armats punta en blanc

davant d'un anyell -rendir les espases,

he sentit les brases

de l'Amor Diví -en el Dijous Sant.

En Joan Maragall, de qui aquest any es celebra el centenari de la seva mort, escrivia aquesta poesia dedicada al Dijous Sant. Una bona mostra de l’arrelament de la Setmana Santa en la nostra cultura i devoció popular. Una cultura i una devoció que es tornarà a manifestar plenament en els molts actes que es celebraran durant aquests dies de Setmana Santa arreu de la ciutat i que tindrà el màxim exponent en les processons que tornaran a omplir els carrers de Mataró.

Els ciutadans i ciutadanes ens tornarem a acostar a aquestes mostres de religiositat i tradició des de punts de vista diferents, tots d’ells respectables, però convençuts d’estar participant en uns actes importants de ciutat. Serem milers els que ens arrenglerarem pels carrers de la ciutat per veure els passos processionals i contemplar les imatges que les confraries trauran als carrers aquests dies. Costarà estar a tot arreu però Dijous Sant la cita és ineludible amb Nuestro Padre Jesús Nazareno i la Mare de Déu de l’Esperança, acompanyats de la Verònica pels carrers de Cerdanyola. Com també serà ineludible l’assistència a la Processó General de Divendres Sant amb totes les confraries als carrers de la vella Iluro.

Tinguem tots i totes una molt bona Setmana Santa i que com diu el poeta puguem, algun dia, veure els guerrers rendir les espases davant un anyell.