header-photo

Escrits de Setmana Santa -3-

Foto bloc Setmana Santa de Mataró

Pel programa de la Confraria de la Mare de Déu de la Soledat:

Acostar-se a la Setmana Santa de Mataró és fer-ho a tot un univers, soviet massa amagat, però que cada primavera esclata pels carrers de la vella Iluro. Pels carrers històrics que ja trepitjaren romans i segles d’història i pels carrers de la ciutat nascuda amb els avatars del segle XXI. Carrers, si voleu, més humils però amb la voluntat de ser carrers de la mateixa ciutat.

Per això arreu de Mataró la ciutadania tornarà a omplir els carrers per veure passar els passos processionals que en monumental catequesi reviuran les darreres hores de vida humana de Jesús de Natzaret. I obrint i tancant la Mare de Déu de la Soledat. Obrint el programa de processons, el diumenge abans de Rams, pels carrers del seu barri de Cirera. Carrers costeruts, nascuts en turons de vinyes, pels que les dones valentes de la Germandat celebraran la Processó de la Coronació de la Mare de Déu de la Soledat.

Tancarà la Soledat la processó general de Divendres Sant darrera la imatge del seu fill mort en el Sant Sepulcre. Serà la darrera de les imatges d’una processó que s’ha convertit en referent a Catalunya i que cada any aplega al seu pas desenes de milers de persones. I tornarà a tancar la Soledat, pels carrers de Cirera i dels Molins, el programa de processons de la Setmana Santa de Mataró. De nou darrera el Sant Sepulcre i amb el seu mantell negre la Soledat recollirà tot el dolor humà per deixar pas a l’esperança cristiana de la Pasqua.

Gràcies a totes i a tots els que ho feu possible. Molt bona Setmana Santa a tothom.