header-photo

Retrobament, trobada i celebració



Foto de facebook Eva Gonzalo

Superada, crec que definitivament, els temps en els que calia explicar les raons de ser de la Fira d’Abril de Catalunya ens disposem senzillament a gaudir-la intensament. Gaudir-la, i no és poc en els temps difícils i complexes que corren, com s’han de fer aquestes coses, en companyia de familiars i amics. Perquè aquesta, almenys per a mi, és l’autentica raó de ser de la Fira: de retrobament per alguns, de trobada i celebració per tots i totes.

Un espai de retrobament per alguns, que sentint-se plenament catalans i catalanes, no volen, ni tenen, perquè renunciar als seus orígens andalusos. Gent que fa molt de temps que va entendre que les coses no cal plantejar-les en blanc o negre sinó amb tots els matisos de colors que pot donar la vida mateixa.

Un espai de trobada de sensibilitats diverses, perquè divers és el país i diverses són les seves gents. Però un objectiu compartit de convertir aquest espai de trobada i tots els que siguin possible en autèntics fòrums on la ciutadania expressa lliurament el seu estat d’ànim i les seves voluntats de seguir construint un país lliure, tolerant, integrador, en el que la convivència i la cohesió social siguin la norma.

Un espai de celebració perquè, malgrat els durs moments pels que està passant molta gent, també tenim coses a celebrar. Tot el que hem construït plegat, tots els sentiments que hem aprés a compartir, tot els projectes personals i col·lectius que tenim per davant i totes les il·lusions que ens mouen.

Que la Fira sigui tot això i tot el que vulguin tots i cadascun dels milers i milers de persones que de nou ens aplegarem a les esplanades del Fòrum per celebrar una nova Fira d’Abril de Catalunya.

Com alcalde de Mataró, especialment aquest any en que de nou la ciutat estarà present amb la caseta de la Hermandad Rociera Divina Pastora, és el que us desitjo de tot cor.
Escrit publicat al diari de la Fira d'Abril