header-photo

Temps de castells: som-hi!




Arrenca la temporada i el món casteller ja bull d’activitat. Les colles s’enfaixen i comencen les actuacions. Aquest any hi ha concurs i ningú vol deixar els deures per darrera hora. Mireu Castellers de Sants amb una matinera clàssica de vuit (3d8, 4d8 i 2d7) a Sitges. Fins i tot Minyons ha començat fort, torre de vuit folrada descarregada per Sant Jordi, pensat en Sant Pere quan els terrassencs actuaran davant la seva gent per la Festa Major. Vilafranca i la Vella també han tirat ja castells de vuit.

Pels Capgrossos la temporada va començar diumenge passat amb la celebració de l’aniversari del local amb castells de set i un assaig amb camisa de castells folrats. Sant Jordi acostuma a ser la presentació a plaça de la colla i aquest any, amb una Riera on no hi cabia gaire gent més, una més que meritòria actuació amb el cinc de set, el tres de vuit i la torre de set. Bones maneres i castells tranquils a l’estil Capgrossos. La temporada pot ser important i l’objectiu està ben definit: la gamma extra. L’interrogant és si podrà ser per Santes i a la plaça de Santa Anna.

I per damunt de tot plana el nomenament de la Unesco dels patrimonis immaterials de la humanitat. Els castells han presentat candidatura i la decisió pot ser molt difícil i en competència dura amb el flamenc, el cant de la Sibil·la i els patis de Córdoba, per parlar només dels projectes espanyols.

Ahir en parlàrem de tots aquests temes durant el sopar de l IV Nit de Castells que la gent de la revista Castells va organitzar a Terrassa. Premis per en Falcato, per un projecte dels Margeners de Guissona, per les colles universitàries i pels presidents Pujol i Maragall. I bones intencions pel que fa a la V Nit de Castells.


1 comentari:

Unknown ha dit...

El món casteller ja "bull" (de bullir)