header-photo

Seguretat i capitalitat




Aquests són els dos conceptes que ahir vaig voler ressaltar en la inauguració de les noves pistes de conduir de Mataró. Situades des de fa trenta cinc anys a Cirera les pistes de conduir s’han traslladat al Front de Mar darrera de la Procter & Gamble.

La seguretat perquè aquest un concepte bàsic per entendre les polítiques de l’Ajuntament de Mataró vinculades amb la mobilitat. Perquè la seguretat viària, que forma part de la seguretat, ens ha importat especialment i ja fa anys ens varem fixar l’objectiu de reduir la sinistralitat per accidents de circulació. Sovint aquestes polítiques no són gaire populars i s’acaben convertint en arguments per la retòrica o per la demagògia. Però ningú podrà discutir que els èxits, a nivell estatal i local, han estat importants amb reduccions molt significatives del nombre de víctimes en les carreteres i els carrers. Per això disposar d’aquestes pistes de conduir és important per la formació inicial dels conductors.

La capitalitat perquè Mataró no es podia permetre el luxe de perdre aquestes instal·lacions per les cada any passen milers de persones. Volem exercir la nostra capitalitat comarcal sense cap mena de complex, amb tota la generositat cap els pobles veïns que faci falta, però entenent que instal·lacions i serveis com els que es donen aquí són imprescindibles per la ciutat i per la comarca. I de la mateixa manera que acollim altres equipaments i serveis comarcals també volíem continuar acollint aquests. No ha estat fàcil encaixar territorialment unes instal·lacions que tenen una superfície de més d’una hectàrea però hem cregut que aquest era l’espai adequat i per això s’han situat en un indret privilegiat a primera línea de mar.

Dos conceptes, seguretat i capitalitat, en els que seguirem treballant perquè creiem que són importants per Mataró i pels mataronins i mataronines.