header-photo

L'hora de la festa

Foto Associació de Veïns del Pla d'en Boet

De nou la roda del temps ens porta les festes del barri. De nou temps per celebrar el que som amb els amics i veïns. Temps per tornar a ocupar els carrers i les places, temps per la xerrada amable, la música compartida, els jocs de la canalla, els balls dels encara joves. Temps també per a fer balanç i nous plans.

No ha estat un any fàcil. Molta gent, massa, ha perdut la feina i això, la feina, és quelcom preciós pels mataronins i mataronines. Ens cal, però, seguir treballant i dur per tornar a guanyar-nos el futur. Convençuts que res tornarà a ser com va ser, però també convençuts que tornarem a tirar endavant.

Si per les persones pot haver estat un any dur, pel barri en general ha estat un bon any. Els diners que ens van arribar del popularment conegut com a Plan Zapatero s’han notat i força al Pla d’en Boet: la urbanització dels passatges de Pau Clarís i de Castaños, la gespa artificial del camp de futbol, l’adequació dels baixos dels pisos per joves del carrer Sant Cugat que ha permès el trasllat i ampliació de les aules de l’escola d’adult i l’alliberament dels espais que ocupava per a locals veïnals.

També a l’entorn del barri estan passant coses molt importants. Pel setembre s’acabaran les obres del Tecnocampus i seguim convençuts que el Corte Inglès s’instal·larà, malgrat tots els entrebancs, en el solar del carrer Biada. Seran dos motors importants per l’economia de la ciutat i en uns moments en que la creació de llocs de treball és la primera preocupació pel govern municipal.

No han faltat durant aquest any les males notícies i l’anunci de la possible instal·lació al polígon industrial de dos grans prostíbuls ha preocupat als veïns i veïnes del Pla d’en Boet. S’han suspès les llicències i estem fent, i a manca d’una regulació que ens permeti actuar amb més contundència, tot el que la llei actual contempla per evitar aquests locals almenys amb les mides anunciades.

Ara, però, és l’hora de la festa i cal celebrar-la com cal. I agrair a tota la gent que des de la Comissió de Festes ha treballat dur per a que aquest any també el Pla d’en Boet pugui celebrar-les com cal.

Que tingueu, que tinguem tots una molt bona Festa del barri.

Escrit pel programa de la Festa del Pla d’en Boet