header-photo

25 anys després




Avui fa 25 de la primera ascensió catalana a l’Everest. Les notícies d’aquell dia ressaltaven la fita aconseguida pel muntanyisme català i que tinc diàriament present doncs uns dels quadres que tinc al despatx d’alcaldia és una fotografia dedicada d’en Toni Sors dalt del cim.
A Mataró la gesta esportiva dels Cadiach, Vallès i Sors va ser viscuda de forma especial doncs un soci de l’Agrupació Científico Excursionista arribava al sostre del món i per això s'ha muntat una exposició commemorativa que s'inagurarà el proper 16 de setembre.

Per commemorar aquests 25 anys la FEEC organitza per aquest cap de setmana una ascensió col·lectiva a un seguit de cims catalans i pirinencs. El lema és prou engrescador: Fes el teu Everest. Hi ha cims a l’abast de tothom, des de la Torreta del Montsià fins l’Aneto.


Com sigui que aquest cap de setmana sóc fora i per tant no puc afegir-me a la proposta faig bona la meva ascensió d’aquest estiu al Montsent de Pallars, un dels cims proposats per la FEEC. Com que la muntanya és com és aquell dia ens va regalar amb unes vistes extraordinàries, des de Montserrat fins l’Aneto, i des de la Pica d’Estats, Monteixo i Certescan fins a Montrebei i Terradets, amb el Peguera, el Subeneix i els Besiberris a tocar i el cercle d'Estany Gento a sota.