header-photo

Descentralitzant?

Foto Capgros.com

No, més aviat coresponsabilitzant. Això és el que m'ha tocat fer i per partida doble aquesta setmana. Primer amb la signatura del conveni de coresponsabilitat entre l'Ajuntament de Mataró i el Departament d'Educació de la Generalitat. Aquesta tarda amb la sessió del Consell Rector del govern territorial del Maresme central de Salut. Dos actes prou significatius del que el president Maragall va anomenar "el retorn de les competències als ajuntaments" i que el president Montilla ha continuat.


I de les paraules als fets. Un procés que volem irreversible de presència del món local en la gestió i sobretot en la presa de decisions, en el govern en definitiva, de serveis bàsics i tan importants com la salut i l'educació. Un procés que ens hagués agradat més profund i sobretot que s'hagués estès a altres àmbits on s'han mantingut recels dignes d'altres temps i d'altres governs cap el món local. No ens espanta governar, estem preparats i el món local demostra cada dia la seva responsabilitat política.


Perquè de municipalista tothom se'n diu, però mentre uns no hi varen creure i no van cedir mai ni un bri de competències, altres ho demostrem amb fets com els d'aquesta setmana.