header-photo

Notícies creuades



La casualitat ha fet que en el Ple d’avui s’hagin creuat dues notícies. Per una banda s’aprovava l’acceptació de la donació de 41 fotografies del fotògraf Josep-Lluís Pérez Reus i per altra es feia l’aprovació inicial de la modificació del Pla Especial del Patrimoni per incloure els esgrafiats de façana de la ciutat.

Dues notícies que es creuaven precisament en la foto d’en Pérez Reus que encapçala aquest post. Els que ja tenim una edat recordem perfectament el magnífic esgrafiat d’en Santi Estrany sobre la façana de l’escola d’Arts i Oficis a la aleshores plaça de Pius XII i que va fer que la plaça es rebategés popularment com a plaça dels Ninots. L’enderroc de l’escola va fer desaparèixer un esgrafiat que ja he dit més d’una vegada m’agradaria recuperar per la ciutat encara que sigui en un format més petit.

Amb la desaparició de l’edifici la plaça va augmentar la seva superfície i després de la remodelació va tornar a ser batejada popularment, amb un puntet de mala intenció, com a plaça dels ninots de l’Ajuntament. Compte que qui ho escriu és alcalde, té opinió i dret a expressar-la i sobretot sempre ha tingut un puntet d’iconoclasta. Ho dic pels que s’escandalitzen quan l’alcalde en el seu bloc personal escriu el que pensa. O pensar també ens ho volen prohibir?