header-photo

Temps de castells: una catedral a Sants


Foto del bloc de l'Alba Galan

El teníem entravessat o almenys ho semblava, però el cinc de vuit no acabava de generar la confiança necessària per tirar-lo a plaça. I ja sabem que sense confiança els Capgrossos no tirem els castells.

Per això el d’avui era important a Sants. Tirar-lo, amb un tres i un quatre de nou folrat molt consolidats, significava recuperar la tripleta màgica que no descarregàvem des de la diada de Les Santes de l’any 2008. Havíem carregat el cinc de vuit per l’aniversari de la colla d’aquest any, però la llenya va deixar el castell tocat i segurament l’enderiament per la gamma extra va deixar una mica de banda un castell que sempre ens havia donat molts bons resultats. En els assaigs d’aquesta setmana va quedar prou clar que tenim a l’abast els castells de vuit i mig i que la tripleta tornava a ser possible. I amb aquest convenciment ens hem plantat a la plaça d’Osca del barri barceloní. Per obligacions de la feina m’he perdut el tres i el quatre de nou, però he pogut arribar a temps, encara que vestit de “paisà” i amb un faixa manllevada, per fer pinya en un cinc de vuit maco, segur, propi de la factoria Capgrossos.

Mentre continuem somniant amb la gamma extra, treballem durament per portar a plaça el millor que tenim. Avui això a Sants s’ha anomenat tripleta màgica. A Vilafranca, per Tots Sants, volem que es digui torre de nou amb folre i manilles!