header-photo

Cuidant el futbol

Foto Capgros.com

Cinquanta anys en la història d’una ciutat bimil·lenària com Mataró poden ser semblar molt poca cosa. Però si parlem de futbol i de Cirera gairebé estem parlant de tota la historia d’aquest barri mataroní. Nascut amb l’impuls de la immigració dels anys 50 i 60 del segle passat, Cirera va ser un dels aquells barris construït pels seus propis habitants en els costers de vinyes que envoltaven la ciutat. El futbol va ser una de les primeres manifestacions col·lectives, com a tants altres barris, que es van poder permetre els seus veïns. I va arrelar, i de quina manera. La prova més evident són aquests cinquanta anys de l’U.D. Cirera.

Res però va ser de gratis. Va caler treballar i molt per aconseguir el primer camp, per a fer un procés exemplar de fusió dels diferents clubs, pel local social, pels vestidors, per crear tota l’estructura esportiva. Després el camp petit -l’actual camp Francisco Melero- i les gespes. Darrera cada objectiu un munt d’hores de treball, de reunions, de reivindicacions quan ha calgut, però també, d’il·lusió, de complicitats, d’alegries compartides.

Cinquanta anys de jugadors i de directius. Persones del barri que només tenien i tenen com a il·lusió treballar pel jovent, per l’esport i pel seu barri. I és que a Cirera han sabut cuidar el futbol i sobretot els futbolistes. Amb el cap ben fred i entenent sempre que no es pot estirar més al braç que la màniga, sabent estar on tocava i es podia, sense aventures esportives que acaben costant molt car. Els futbolistes han estat sempre el més importants per la gent del futbol de Cirera. I quan les persones són el més important la història es va escrivint a poc a poc, sense ensurts importants, i amb la confiança en el futur.

La feina no s’acaba, i cal continuar treballant per millorar les instal·lacions, per formar més i millors jugadors i jugadores, per seguir sent important i útil, com aquests cinquanta anys, pel barri de Cirera i per la ciutat de Mataró.

Moltes felicitats per aquests cinquanta anys, que en compliu molts i molts més i moltes gràcies per tot el que heu fet i signifiqueu per Cirera i per Mataró.