header-photo

Nadals de Mataró: Màgica Nit de Reis


Benvolguts Reis Mags: Melcior, Gaspar i Baltasar. Sigueu molt ben benvinguts a Mataró.

Com cada any, fidels a la cita i seguint l’estel del pastor, ens torneu a visitar en aquesta nit de màgia, d’il·lusió i d’esperança que és la Nit de Reis. Il·lusió pels nens i nenes de Mataró que fa dies que van enviar les seves cartes plenes de desitjos. Us demanen joguines, llaminadures i tantes i tantes coses. Els vostres missatgers ja ens van dir que, malgrat que veniu de molt lluny, els camells venen carregats fins el capdamunt per a que cap nen i nena de Mataró es quedi sense regal. I prou que s’ho mereixen. La nostra canalla, el millor que tenim i que us demanem guardeu especialment, han estat bons minyons i bones minyones a casa i a l’escola. Segurament han fet alguna petita entremaliadura, us demano que no els hi tingueu en compte i que aquesta nit sigueu especialment generosos.

Il·lusió pels més petits i esperança pels més grans. Després d’un any dur volem que els Reis d’Orient ens portin, com l’estel, un raig d’esperança per aquest nou any. L’any passat us demanava feina pels més grans feina, aquest any us torno a demanar el mateix: feina, feina i feina. No en tenim prou i en volem i la necessitem per a tothom.

Nit d’il·lusió pels petits, nit d’esperança pels grans i nit de màgia per tots. Majestats feu això sobretot: que la màgia d’aquesta nit ens ompli d’il·lusions i d’esperances. Sabeu per la vostra mil·lenària experiència com són d’importants la il·lusió i l’esperança per afrontar els problemes de cada dia i sabeu com són també d’imprescindibles per poder ser feliços. Volem ser feliços, tenim dret a la felicitat i a més la volem compartir. I en aquesta Nit de Reis, on els somnis dels infants és fan realitat, no us oblideu de portar una mica de felicitat per a tothom, pels petits i pels grans.

Us queda una llarga nit de treball, d’anar casa per casa. Ja us esperen i a tot arreu trobareu una mica de menjar i de beure. I demà, quan el sol despunti per Sant Simó, ja estareu fent el camí de retorn cap als vostres països, però també estareu pensant, com ho farem nosaltres durant dotze llargs mesos, que d’aquí un any els nens i les nenes de Mataró us esperaran com sempre plens d’il·lusió.

Tingueu una molt bona estada a Mataró i que l’any vinent ens retrobem en una altra màgica Nit de Reis.