header-photo

L’home compromès

Foto Romuald Gallofré

Escriure sobre en Jordi Buscà, fer-ne el pròleg de la biografia que l’Albert Pera ha escrit no és precisament una feina senzilla. La complexa i polifacètica personalitat d’en Jordi i el profund respecte personal i professional que li tinc ho fa especialment difícil. En Jordi representa tota una època de Mataró, d’un Mataró que no ha deixat d’existir però que ha estat subsumit en la realitat extraordinàriament complexa de la ciutat del segle XXI.

Una ciutat resultat del treball de molta gent però que en algunes coses porta l’empremta d’en Jordi Buscà. La llarga trajectòria professional com a enginyer municipal ha fet que el seu treball estigui present en moltes de les obres públiques més importants i emblemàtiques de la ciutat dels darrers decennis. Urbanitzacions de carrers, clavegueram, edificis municipals, equipaments,... un llarg etc... que són testimonis de la seva dedicació i vàlua professional.

Però si important ha estat la seva tasca professional no menys important ha estat el seu activisme social. I des de sempre. Repassar la biografia d’en Jordi Buscà és repassar la vida de les principals entitats mataronines del darrer mig segle XX. Mil i una cosa en les que en Jordi s’ha deixat “embolicar” al llarg de la seva fecunda vida: teatre, catequesi, atletisme, muntanya, poesia, història,... Amb una menció especial a la seva dedicació al Centre Atlètic Laietana del que ha estat president durant molts anys i com a impulsor del complex esportiu de l’entitat.

No us penseu, però, que totes aquestes coses han estat fruit de l’atzar i de les circumstàncies. Tot el contrari. En Jordi Buscà ha estat absolutament coherent amb els seus principis i valors. Home compromès amb la ciutat i amb el país, de fermes creences cristianes, que han inspirat sempre les seves actuacions públiques i privades. Conseqüent doncs amb el que creia i incansable en la feina de fer millor Mataró i Catalunya.

1 comentari:

Buscà Valls ha dit...

Estimat senyor Alcalde gràcies per la semblança tan atinada sobre en Jordi i sobretot per les paraules de proximitat i respecte. Estem segurs que el sentiment és recíproc i que agraeix tots aquests anys de freqüent treball en comú per a Mataró. Gràcies també per participar també en el pròleg -molt valuós per a ell- de la seva biografia i aprofitem per desitjar-li una ràpida recuperació. Una abraçada: FAMILIA BUSCÀ VALDÉ