header-photo

La Volta del Centenari



He hagut de substituir aquesta tarda al diputat d’esports en la presentació de la 91ena edició de la Volta Ciclista a Catalunya. Just l’any que aquesta prova ciclista per etapes compleix el seu centenari. Anar a un acte d’esports és tornar a saludar molts vells coneguts de la meva època de president del Patronat Municipal d’Esports.

La Diputació de Barcelona dona suport a la Volta des de l’any 1978 de forma ininterrompuda. Bàsicament per dos motius: el compromís amb el territori i el compromís amb l’esport. Compromís amb el territori perquè aquest forma part de l’essència de la pròpia Diputació. Pocs pobles, ciutats o viles de Catalunya no han vist passar pels seus carrers alguna etapa de la Volta.
I compromís amb l’esport per la funció de vertebració social i territorial que el model esportiu català compleix a la perfecció. Un model que és fruit de dues característiques tan pròpies dels catalans: la cultura de l’esforç i el treball i la nostra capacitat d’associacionisme. La Volta ciclista a Catalunya és fruit, al llarg de la seva llarga trajectòria, precisament d’aquestes dues característiques.