header-photo

El cor de la ciutat



Que la Riera, la plaça de Santa Anna i la Rambla són el cor de la ciutat no és cap secret pels mataronins i les mataronines. Roda el món i tornem a la Riera, a la plaça de Santa Anna i a la Rambla com si un resort automàtic guiés els nostres passos per passejar, per celebrar les festes, per ballar sardanes, fer castells o senzillament perquè ens ve de pas. Lloc de trobada que a poc a poc, i no sense dures polèmiques, hem recuperat pels vianants.


Avui la Rambla lluïa plena de gent que s’aplegava per celebrar la Pesolada popular. És època de pèsols i la nostra perla verda centra tota l’atenció gastronòmica. Organitzava la gent del Gremi d’Hostaleria de Mataró i el Maresme i han aprofitat per lliurar els premis del Plat de Mataró que aquest any ha guanyat el restaurant Sangiovese. Pels que no ho sàpiguen el Plat de Mataró és una de les darreres creacions dels cuiners mataronins que combinen sàviament -i comencen a aparèixer varietats d’alta cuina- tres productes de temporada propis de les hortes i del mar del Maresme: la sèpia, el pèsol de floreta i la patata temprana. Per llepar-se els dits!


Com que no hi ha festa sense ball la gent de l’Associació de Mestres de Gai Saber s’ha afegit al convit amb diversos balls de gitanes. O sigui que música, cuina, pagesos i pescadors. Que aquests també han volgut ser presents i els de la Confraria de Mataró ha improvisat un rotllo a mig de la plaça per subhastar unes quantes paneres de peix. Jo m’he adjudicat una sèpia i un besuc que encara bellugaven.




2 comentaris:

Unknown ha dit...

Un bon matí de diumenge!

Anònim ha dit...

Tota la ciutat es belluga. Ahir, una bona mostra!