header-photo

Temps de castells: 15 anys, 15 pilars!


Aquest matí, i al 15è aniversari dels Capgrossos de Mataró, 15 pilars de celebració. Es tancava així una molt bona actuació castellera amb els Capgrossos, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sants.

Pels mataronins els primers castells folrats i el primer castell de nou: una torre de vuit i una tres de nou que han donat feina i s’han hagut de defensar. Un quatre de vuit tranquil per acabar amb dos pilars de cinc. Bones, molt bones, sensacions en una colla que té per davant un any important amb l’objectiu de renovar la seva condició de colla de gamma extra.

Bona actuació dels Castellers de Sants, amb un tres de vuit i un quatre de vuit molt millorat respecte el d’ahir al barri barceloní, i un cinc de set de bona planta. Un vano de cinc per una colla que caldrà seguir amb atenció i que vol continuar la seva trajectòria ascendent.

Actuació en blanc i negre dels Minyons de Terrassa. D’entrada camises justes pel programa que portaven refiant-se de l’habitual generositat i bon rotllo dels mataronins i els borinots amb la colla del Vallès. Una torre de vuit folrada que s’ha hagut de defensar de valent. Un tres de nou amb folre que prou ha fet amb carregar-se abans d’una aparatosa llenya que afortunadament no ha tingut conseqüències més enllà del canvi de programa. Del quatre de vuit amb l’agulla s’ha passat a un quatre de vuit sense cap dificultat afegida. Per acabar un sòlid pilar de sis. Molt hauran de treballar els de Terrassa si, com es diu, volen provar el tres de deu amb folre i manilles per Sant Pere.