header-photo

Des de la responsabilitat

Sr. Joan Mora

Alcalde de Mataró

Benvolgut,

En relació a la conversa mantinguda ahir he de manifestar-te la disposició del PSC a facilitar l’aprovació de la moció d’alcaldia que el passat dia 14 va ser rebutjada pel Ple de l’Ajuntament i que feia referència a la creació de les places de càrrecs eventuals.

Hi ha però quatre condicions que el PSC considera indispensables per tal d’abstenir-se o votar favorablement la proposta del govern:

1.- La convocatòria d’una Junta de Portaveus amb caràcter extraordinari per tal que expliqueu detalladament les funcions i l’àmbit on retran comptes aquests càrrecs eventuals. Anteriorment, i amb almenys 24 hores d’antelació, els grups municipals han de rebre un document detallat d’aquestes funcions.

2.- La disponibilitat del govern a modificar alguna d’aquestes funcions en el cas que considerem que superen les tasques pròpies de la funció directiva.

3.- Un informe jurídic del secretari de la corporació que justifiqui la legalitat del nomenament dels càrrecs de coordinador general i coordinador de relacions institucional.

4.- El compromís per part del govern municipal del caràcter exclussivament directiu dels càrrecs eventuals que en cap cas tindran la representació política, que ha de correspondre sempre als electes, del govern i de l’Ajuntament.

Com pots veure aquestes demandes coincideixen en gran part amb les que vaig expressar en el Ple del dia 14 i que podien haver servit per desbloquejar l’assumpte i evitar la votació contrària del PSC. Vares preferir confiar en el vot d’altres forces polítiques amb el resultat conegut per tothom.

Voldria que entenguessis que aquesta disponibilitat del PSC respon a la voluntat manifestada de no obstruir la feina institucional i que res no demanem a canvi d’aquest suport. He dit, i vàries vegades, que no canviem vots per càrrecs. Cal doncs situar aquesta disponibilitat en l’àmbit de la responsabilitat política que ja vàrem demostrar el passat dia 14 donant suport a una part molt important del cartipàs municipal i que facilita la governabilitat de la ciutat.

Espero entenguis, valoris i acceptis aquest oferiment malgrat que les darreres hores no han estat precisament una mostra de diàleg i elegància política per part del govern que presideixis i en la línia d’altres fets succeïts aquest mateix mes.

Resto a l’espera de la teva resposta, que espero per escrit, i et saludo atentament.

Joan Antoni Baron i Espinar

President del Grup Municipal Socialista

Mataró, 19 de juliol de 2011

Text de la carta que avui he enviat a l'alcalde des de la responsabilitat política i amb la voluntat d'ajudar a resoldre un embolic que el mateix govern ha creat.