header-photo

Boscos de ferro




He escrit algunes altres vegades sobre el bosc de Virós, la gran massa forestal que ocupa tot el vessant dret de la Vall Ferrera. Justament una vall que deu el seu nom a l’activitat minera d’extracció de ferro des de l’època romana fins el segle XIX. Curiosament de tota aquesta activitat en queden molt poques referències materials que documentin la llarga història minera de la vall. El martinet de la Farga d’Àreu que des de fa molts anys jeu a la porta de l’ajuntament d’Alins, les restes de cagaferro que es troben especialment a l’entorn de les bordes de Virós i el color rogenc de les muntanyes eren pràcticament els únics testimonis de tota una època.

Ara les coses han començat a canviar i de valent. El programa “Boscos de ferro” impulsat pel Parc Natural de l’Alt Pirineu ha permès recuperar indrets, instal·lacions i itineraris. Avui al programa “Espai Terra” de TV3 han fet un petit reportatge que val la pena veure. Com també ho val entrar a la pàgina web del programa o al bloc de l’Associació del Patrimoni de la Vall Ferrera.

2 comentaris:

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Jo he anat varies vegades al bosc virós i la veritat és que és un indret màgic! Em sembla perfecte aquest ainiciativa de recuperació i conservació!

Salutacions,
M