header-photo

D'empreses i noves tecnologies


La premsa escrita i la digital es fan ressò de la notícia de la creació del Consell Assessor del Graduat en Mitjans Audiovisuals de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró.
Aquesta nova titulació ha estat una aposta de l’escola universitària per diversificar la seva oferta i crear a la ciutat massa crítica en un sector d’un futur econòmic important.
La creació del consell assessor, amb la presència d’experts i empreses, permet fer-ne còmplices d’aquest projecte als professionals i als empresaris del sector de l’audiovisual. En definitiva són aquests el més beneficiats pel coneixement que es genera a l’escola universitària. La llista d’experts i d’empreses que formen part del consell assessor és prou significativa de les expectatives que s’han creat amb aquest estudis.
És consolida el triangle: territori, coneixement, empresa. Un territori, Mataró i la seva comarca, que es prepara intensament per la nova economia. Unes escoles universitàries que generen el coneixement i el transmeten al món productiu. I unes empreses que s’impliquen directament en la creació d’ocupació i de riquesa.
I tot això cal fer-ho, i tal com diu la Pilar González presidenta de l’EUPMt, sense caure en el parany d'oferir estudis massa teòrics, ja que Mataró requereix actualment una formació de transmissió ràpida, flexible i adaptable a la realitat empresarial.
Treballar activament per la implantació de nous sectors econòmics de la ciutat és fonamental per assegurar-nos el futur. La nostra economia ha de créixer en base a la seva diversificació i a la incorporació de tecnologia que incorporin més valor afegit als nostres productes.
Poc a poc el projecte
Tecnocampus es va omplint de contingut tangible i els seus quatre motors, Universitat-Incubadora-Centre Tecnològic-Fundació, impulsen amb força decidida: Formar+Crear+Innovar+Connectar.
I el futur més immediat està ple de projectes que aniran desenvolupant-se al llarg de l’any 2006. El més important serà l’inici de les obres del Parc Tecnocampus Mataró.
Important pel que significarà per l’economia de la ciutat i important pel lloc on es situa, esdevenint un element clau en la recuperació del front litoral de Mataró.
Un front litoral que veurà en pocs anys com la façana urbana marítima de la ciutat passa dels actuals 1800 metres als 3600 metres projectats.