header-photo

Recull de premsa dominical

Un dels plaers que hom pot permetre’s el diumenge, i no tots, és llegir la premsa amb tranquil·litat. El que durant la setmana acostuma a fer-se a corre-cuita, mal llegint els titulars i guardant per “quan es pugui” els articles i notícies que semblen més interessants, el diumenge es pot fer amb una certa sensació de sibaritisme. Si afegim que les edicions digitals et permeten llegir-ne un bon nombre sense deixar-te el sou al quiosc la felicitat sembla complerta. Després vindrà la feina de pair-ho i sobretot de no agafar cap rebombori de panxa amb segons quina notícia o opinió.
Dels diaris d’avui en destacaria alguns articles que m’han semblant força interessants.
Un parell sobre la visita de Zapatero a les ciutats autònomes de Melilla i Ceuta. L’article d’en José Bejarano a La Vanguardia:
Ceuta y Melilla, fin del tabú i l’article a El País de Ignacio Cembrero: Mohamed VI aparca su reivindicación territorial. Interessants dades i anàlisi sobre un tema del que es parlarà durant la setmana.
Un article de l’Ian Gibson, a el Periódico, titulat:
El pati de Juan de Mairena. L’autor es pregunta, en clau machadiana, sobre el que creu en Rajoy dels catalans, el seu idioma, història i cultura.
I un darrer, i extens article, de l’Andreu Missé:
Europa reabre el debate de la energía nuclear. Una bona aproximació a un tema que serà motiu de debat polític a la cimera europea de març.
I per acabar una mica d'humor que mai va malament: l'acudit de Nando a El Periódico: