header-photo

Omplint el parc de gent i de plantes



Foto Capgros.com
La Fira de l’arbre, la planta, la flor, els animals i els jardins ha arribat, com cada any, fidel a la seva cita amb els ciutadans i ciutadanes de Mataró. Fa 28 anys que pel febrer celebrem aquesta fira que ja forma part del calendari festiu i firal de la ciutat. El treball constant de l’Associació d’amics de les plantes, els animals i jardins del Maresme han fet possible aquesta història i aquesta nova edició.
Ha arribat amb noves propostes que han tornat a omplir de gent el Parc Central. Gent que comença a tenir ganes de sentir com la natura encara adormida es prepara pel despertar de la primavera.
Plantes, flors, arbres fruiters i de jardí, eines, herbes remeieres, productes artesans i ecològics, una variada oferta que els mataronins i mataronines no ens hem volgut perdre.
Una Fira que volem decididament potenciar i convertir, sense perdre el seu caràcter original, en una veritable fira de la Natura. Les oportunitats que ofereix aquest sector econòmic i l’evident interès que demostra la ciutadania per aquest tipus de fires ens esperona a treballar per consolidar-la, potenciar-la i ampliar-la.
La Fira de l’arbre és també un bon moment per parlar del medi natural, de la nostra aposta per fer de Mataró la ciutat del verd i del blau. Del verd dels camps, dels boscos, dels parcs, dels arbres de places i carrers. Del blau del mar, de les fonts, de les rieres que volem recuperar. Una anella verda que connecti el mar amb la serralada a través de les rieres tot passant pels turons que envolten la ciutat.
Una ciutat que ha apostat urbanísticament per l’ús intensiu del sol, defugint les urbanitzacions i fent un urbanisme compacte. Una ciutat que vol créixer de manera sostenible, sense urbanitzar ni un metre quadrat més dels previstos en el Pla General d’Ordenació de l’any 1996. Una ciutat que aposta per la preservació de la plana agrícola de les Cinc Sénies i dels boscos de la Serralada Litoral. Una ciutat porta del parc natural del Montnegre-Corredor.

Hem sortit al carrer, hem omplert el parc, ens hem firat, comencen a deixar enrera l’hivern i recuperem els parcs, els carrers, les places com a lloc de trobada i de relació. En la millor tradició de ciutat mediterrània.