header-photo

Sierra de Yeguas


Sierra de Yeguas és un poble de la província de Màlaga d’on procedeixen un nombre important de mataronins i mataronines. Com Cehegín, La Roda de Andalucía o Los Santos de Maimona, per nomenar alguns. Pobles que en els anys cinquanta i seixanta varen veure a la seva gent emigrar cap a Catalunya i més concretament cap a Mataró. D’aquella emigració han sorgit uns sòlids llaços de relació que mirem de renovar i enfortir.
La penya la Gañana fa un parell d’anys que ens visita durant l’hivern per a oferir-nos un recital de saetas. Va ser durant una d’aquestes visites que parlant amb l’alcalde de Sierra de Yeguas, Salvador Ortiz, que va sorgir la idea de venir a la Fira de l’arbre. És tractava de mostrar als mataronins i mataronines els seus productes en especial l’oli, els espàrrecs i els dolços. Dit i fet. L’Alícia Romero, presidenta de l’IMPEM, s’encarrega de que tot estigui a punt. Un magnífic stand pel que no ha parat de passar gent. Serranos i gent de tot arreu.
Aquesta experiència, que volem consolidar, obre pas a una nova forma d’entendre la relació amb els pobles d’origen d’una bona part dels ciutadans i ciutadanes de Mataró.
Els temps i les nostres poblacions han canviat profundament en els darrers anys i poc tenen a veure amb les de fa quaranta o cinquanta anys. Avui de Sierra de Yeguas no emigra ningú i més aviat al contrari, veuen com arriben al poble altres immigrants procedents d’altres països.
És per això que volem renovar les relacions i basar-les en les realitats actuals i no en l’enyorança del passat. Les relacions econòmiques són una bona manera d’enfortir els llaços entre nosaltres. I el fet de disposar de magnífics ambaixadors ens permet intensificar els intercanvis de tot tipus. Afegiu a l’oli, els espàrrecs i els dolços (us recomano els piononos) uns entorns naturals esplèndids: la llacuna de
Fuente de Piedra , el parc natural de El Torcal i la propera Serranía de Ronda . I un parell de ciutats per visitar: Antequera i Ronda. Motius més que suficients per tornar-los la visita.