header-photo

Matí de visites

Avui ha esta un matí de visites. A primera hora acompanyo en Joan Trullén, secretari general de indústria, a Cristalleries de Mataró. Al forn del vidre, la vella empresa cooperativista d’en Joan Peiró. En Trullén és una persona de tracte amable, educat i extraordinàriament ben informat. Està interessat en conèixer les línies d’investigació que està desenvolupant l’empresa mataronina. En pocs mesos aquesta empresa ha rebut la visita de les dues persones més importants del govern espanyol en matèria industrial. Primer ho va fer el ministre Montilla i ara en Joan Trullén. Aprofito un moment per parlar de la situació del tèxtil i manifestar-li la meva preocupació pel sector. Parlem del programa de reindustrialització dels territoris afectats per la deslocalització del tèxtil que acaba de convocar-se. I m’informa de l’estat del Pla de suport al Textil que està a punt de publicar-se.
A mig matí rebo els alumnes de tercer de primària de l’escola Camí del Mig. Ja he dit alguna vegada que m’agrada atendre personalment les visites escolars. És bo que els càrrecs públics atenguem directament els nois i noies i no ho deleguem en els funcionaris. Ningú millor que l’alcalde per respondre a la pregunta que m’ha fet una vaileta eixerida: És difícil fer d’alcalde?. No recordo que mai cap adult m’hagi fet aquesta pregunta de forma tan clara. No sé si la resposta ha estat igual de clara. Els hi explico que la sala de Plens és el saló civil més important de la ciutat. El lloc on les persones elegides per governar la ciutat discutim i votem els temes que els afecten directament. A la sala dels Lleons, davant el plànol de l’eixampla del 1878, juguem a situar on és el carrer on viuen o l’escola on van. Sovint no hi són en el plànol.
Cap a migidia visito el Parc Central. Quan era regidor de manteniment vaig rebre una carta d’una senyora que em demanava una rampa per accedir al parc per la banda de l’avinguda del Velòdrom. Certament les escales que hi ha són dretes i difícils per qualsevol persona que porti canalla o un cotxet. I també per la gent gran. En Quico Melero va heretar l’encàrrec i avui hem pogut veure el resultat. Una rampa còmoda que permet accedir sense problemes a tothom al parc. Bona feina Quico!
A última hora del matí visita a la
nova galeria de tir de la Policia Local. Ha quedat una magnífica instal·lació que donarà un bon servei als policies de Mataró. Pot semblar quelcom superflu però una bona habilitat, quan s’ha d’utilitzar, l’arma reglamentària pot donar molta seguretat als agents i als ciutadans. És clar que el millor és no haver de fer servir mai l’arma però quan no queda més remei cal fer-ho amb totes les garanties.