header-photo

Divendres, dissabte i diumenge


Cap de setmana atapeït. Per un costat cal deixar enllestits, abans de Setmana Santa, uns quants temes importants. Per altra banda els actes públics es multipliquen i la gent reclama la presència de l’alcalde.
Divendres al capvespre dos actes importants. Inauguració de l’exposició sobre la maternitat d’Elna a l’Ateneu de la Caixa Laietana. L’Oriol Batista fa un bon post en el seu blog. Després Nit de la Solidaritat amb Sami Naïr. Reclamo en el meu discurs un paper important pels ajuntaments en les polítiques de solidaritat i cooperació internacional.
Dissabte a la tarda espectacle al Monumental a càrrec del grup L’alegria dels avis. Una molt bona estona veient actuar aquest grup. Cançó popular catalana, sardanes, "copla española", jotes aragoneses, ranxeres, sarsuela, … . Un repertori ampli molt divertit que els avis del Casal del Pla d’en Boet varen posar sobre l’escenari del Monumental amb un teatre ple de gent entregada. És un espectacle en play-back que necessita moltes hores d’assaig per coordinar moviments, confeccionar els vestuaris i muntar les coreografies. Una bona manera d’envellir activament i al mateix temps fer-nos feliços a tots.
Després llarga passejada per la Riera. Atapeïda de gent com cada dissabte. A la plaça de l’Ajuntament hi ha la Fira de Sant Ponç. La tradicional fira, que la Nati Dorda va instituir a Mataró a principi dels anys 80, s’avança de forma considerable en el calendari. I diversifica els seus productes. A les herbes remeires i les confitures, s’han afegit una bona colla de parades de productes alimentaris artesanals: coques, formatges, embotits, olis, vins, … . La gent omple a vessar la plaça i tothom acaba firant-se.
Em torno a quedar aquest any sense senyors i senyores, les típiques pastes mataronines del Diumenge de Rams. En Cuyàs en va saber fer el títol d’una columna fixa on comentava les xafarderies, polítiques i socials, de la ciutat.
Aquest matí benedicció de rams i palmes a Sant Josep i després "saetes" a Cerdanyola. Manifestacions diverses d’un tronc cultural comú. I manifestacions palpables de la vitalitat de la ciutat. Clar, que com deia l’altre dia, per disfrutar-les cal ser-hi.