header-photo

Imaginant el futur


El dimecres vaig participar en un taller organitzat per l'IMPEM per parlar sobre el futur turístic de Mataró. Hi havia nombroses persones relacionades amb empreses i entitats de la ciutat que aposten també per aquest filó d'ocupació i riquesa per la ciutat. L'exercici consistia en triar dues fotos, entre una trentena, que signifiqués personalment el passat i el futur de Mataró. N'he triat tres (privilegi d'alcalde?). Tres, perquè volia significar que la ciutat està en canvi continu, sense un abans i un després definit.
La primera ha estat una foto d'una petjada a la sorra. Una ciutat amb caràcter propi, que deixa petjada, i que vol continuar fent-ho. Una petjada ben definida i una altra insinuada. Com el futur que encara no sabem com serà. Només sabem que hi serà i que serà ben definit i que també hi deixarà petjada.
La següent un espai ordenat i ben delimitat, com la pròpia ciutat. Amb una finestra al blau del cel i amb el sòcol del mar de fons. La ciutat mediterrània, compacta, densa, en la que passen infinitats de coses en un espai concret. I el mar la nostra gran oportunitat. El fet diferencial amb les altres ciutats mitjanes de l'entorn metropolità. La finestra on el rerapaís s'aboca a la Mediterrània.
La tercera, la gent. La ciutadania diversa, inquieta, amb empenta i talent. Com ha estat sempre. Capaç de reinventar de nou el futur. Disposada a arremangar-se les vegades que calgui per obrir nous camins. Confiada en la seva força per guanyar el repte.
La ciutat metropolitana, amb personalitat pròpia, capital d’un territori. La ciutat amb base industrial diversa i avançada. La ciutat de serveis a les persones, a les empreses. La ciutat oberta al mar, amable, culta i dinàmica. La ciutat mediterrània que crea oportunitats per a tots.