header-photo

Macedònia de cap de setmana

Foto http://www.flickr.com/photos/jpinto/
Aquest cap de setmana ha estat com una autèntica macedònia d'actes. Molts i molt diversos. El divendres a la tarda es d’aquells dies que no pots posar-te gaires reunions. La gent ja té ganes de cap de setmana i et demana si pot ser un altre dia. Pel contrari és una tarda on s’acostumen a acumular els actes públics. Aquest divendres vaig començar amb l’acte d’inauguració de les III Jornades Científiques a la sala d’actes de l'Escola Universitària de Mataró. Em va agradar especialment saludar i escoltar a l’Elvira Rocha. Conserva la vitalitat i l’apassionament per les ciències de sempre. I ens va prometre que algun dia publicaria la història del Copem. Pel coneixement dels més joves, el Copem va representar la reinstauració dels estudis de batxillerat públics a la nostra ciutat després de la guerra civil. Al final dels anys cinquanta un grup de professors de la categoria de l’Alexandre Satorras, l’Angeleta Ferrer i la mateixa Elvira Rocha reiniciaren aquests estudis a l’edifici de l’escola del Pilar, l’actual CEIP Angeleta Ferrer.
Després d’aquesta inauguració l’acte de signatura del Pacte per l’Habitatge a Mataró. Tots els grups municipals signem un acord que pretén , al marge de les conjuntures polítiques, desenvolupar el Pla d’habitatge aprovat per unanimitat en el passat ple del mes de març.
El dissabte al matí acte de clausura de les IV Jornades de ciutadania a Mataró. El títol de les jornades “Convivim o vivim” em permet escoltar primer les conclusions dels grups de treball i després explicar la meva visió de la situació del fenomen immigratori. La Núria Aguilar ha fet un post amb un resum de la meva intervenció en el seu blog. Em va agradar força la reflexió entorn al paper que poden jugar les dones immigrades com a elements de connexió entre l’esfera domèstica i l’esfera pública.
El dissabte a la tarda acte, ja postejat, del PSC a Cornellà. Avui als diaris les cròniques de l’acte i les reaccions dels partits polítics, especialment del PP i d’ERC.
Matí de diumenge a Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet. Festa d’aniversari de Ràdio Tele-Taxi. En Justo Molinero em va convidar i no m'ho he volgut perdre. No acostumo a tenir problemes a l'hora de parlar en públic, però haig de reconèixer que fer-ho, com avui, davant centenars de milers de persones no deixa d'impressionar. Saludo a polítics i sindicalistes i també a molta gent de Mataró. És increïble la capacitat de convocatòria d'en Molinero.
I acabo a la tarda a la Sala Cabañes veient l'espectacle de La Passió que organitzen els Armats de Mataró. L'espectacle guanya una mica cada any, amb escenes noves i amb més seguretat en les escenes essencials. Molt ben aconseguits alguns quadres estàtics. Després d'un llarg pelegrinatge per escenaris diversos, la Sala Cabañes és el lloc idoni per la representació de La Passió de Mataró.
I la ciutat és així, com una macedònia de fruites diverses i sucoses. O com un calidoscopi que a cada volta et regala perspectives inèdites. Amb gent inquieta que fa coses interessants. És clar que per disfrutar-les cal estar atent i mirar de perdre's les mínimes possibles.