header-photo

100+1


Jocs de nens (Pieter Bruegel el vell)
Amb aquest post arribo als 101. El 20 de gener publicava el primer post d’aquest blog. Es deia "Per començar " i escrivia: "Inicio aquest blog amb la intenció que sigui el reflex de la meva activitat política. No és fàcil separar l’activitat política de la vida quotidiana quan hom fa d’alcalde. Una impregna l'altra de manera indestriable. Passar la ratlla és difícil i a vegades impossible. I a més crec fermament que la proximitat ha de ser la primera condició per a dedicar-se a la política local.". 100 dies després puc confirmar força les meves impressions del primer dia. He escrit cada dia i m’ha costat sovint passar la ratlla entre lo personal i lo polític. He procurat parlar de l’actualitat municipal, de la meva visió de la ciutat, de política general amb tota la sinceritat que m’ha estat possible. Sóc conscient, i ho he dit alguna vegada, que les meves opinions no són objectives. Per això ja hi són els mitjans de comunicació. La publicació del meu blog va crear una certa expectació que agraeixo. Tant Capgros com El Punt es varen fer ressò.
En tot aquest temps el fenomen blogger no ha parat de créixer. Del pioner Miquel Iceta hem passat a una autèntica plèiade. Saül Gordillo ho recull en el seu llanguíssim llistat de links. I a més els organitza per àmbits diferents amb especial atenció als partits polítics. A nivell local destaca el fenomen de Mataró. La feina d’en Ramon Bassas, el pare carbasser com ja he dit algun altre dia del tema a nivell mataroní, ha donat bons resultats. A Mataró i entre la gent del PSC. Només cal veure les estadístiques d’en Donaire o el llistat de la blogsfera socialista per adonar-se de com ha arrelat a la nostra ciutat el fenomen blogger.
Un fenomen que ha començat a interessar seriosament als teòrics de la comunicació. Comencen a aparèixer estudis i assaigs sobre els bloggers a Espanya. El més recent el llibre d’en José María Cerezo: "La blogosfera hispana". Pioneros de la cultura digital" presentat fa pocs dies per la Lourdes Muñoz. I apareixen noves propostes lligades al fenomen blogger com la idea e-Findex que explica Eulàlia Mas al seu blog.
I la festa no ha fet més que començar!