header-photo

De traca i mocador


Foto Capgros.com
Cap de setmana de traca i mocador. Més coses impossible. La ciutat que bull. Intento, debades, atendre totes les cites on reclamen la presència de l’alcalde. Dissabte matí, Memorial Teresa Maria Roca a l’estadi d’atletisme. Com cada any, la gent de l’IES Satorras recorda la que fou professora del centre amb una matinal d’atletisme. Nois i noies competint i divertint-se amb l’atletisme. Se’ls veu feliços mentre recullen les medalles. Dissabte a primera hora de la tarda, festa de Cerdanyola. Cercavila amb els gegants pels carrers del barri. Darrera en Robafaves com cada any. Encara que alguns tenen la memòria flaca. A mitja tarda missa a Maria Auxiliadora, patrona del barri. A algú se li acudiria dissociar la Festa Major de Mataró de la celebració de Les Santes? L’església plena de gom a goma. Presideix el bisbe auxiliar Joan Carreras. Acabem just per anar a la inauguració del local social del carrer València. Un local que ocupa els baixos dels habitatges públics construïts per l’Ajuntament en un solar en el que havia jugat moltes hores de la meva adolescència, just al davant del pis on vaig viure amb la meva família en els anys seixanta.. Els espais que ens varen prendre els anem retornant poc a poc. Encara queda temps per veure passar la processó de Maria Auxiliadora pels carrers del barri. No he pogut assistir, i em sap greu per l’amic Israel Garrido, al concurs de l’home més fort al Parc Central. Ni a la festa del comerç just a la plaça de l’Ajuntament. Tampoc a la demostració d’hoquei herba a la plaça de Santa Anna. Ni al partit d’handbol al Millán. I encara quedaven coses a l’Havana i a Cerdanyola.
Diumenge matí bicicletada solidària organitzada pel Gimnàs Paradise amb l’objectiu d’aconseguir recursos pel projecte “Pequeño Deseo”. A les dotze Cantània al Monumental. Dos-cents nens i nenes cantant plegats. Corrents cap a la plaça Santa Anna per entregar els premis dels guanyadors del concurs de sardanes organitzat per les colles Repuntejant.
Dinar al Callao. Un bon arròs rodejat d’amics i veïns parlant de present i de futur. Del barri, de la ciutat i del país. S’estava bé, amb la platja a tocar, sota les bellaombres. A les cinc de la tarda, Festa de la Cançó de Muntanya al polisportiu de Valldemia. Organitza la UEC de Mataró i hi participen corals d’entitats excursionistes d’arreu de Catalunya. Encara queda temps per anar a veure, i donar un cop de mà a la pinya, a la plaça Isla Cristina. Capgrossos tira castells de set després de la sensacional actuació d’aquest matí a la Porxada de Granollers. Tres, quatre i cinc de vuit! Carregats i descarregats en el més pur estil Capgrossos. Una cervesa a la terrassa de la plaça per acabar el dia, amb amics i vells coneguts de l’escola i del barri. El que deia, un cap de setmana de traca i mocador.