header-photo

El rave per les fulles?


Foto Rafa Liñan

Interessant reunió aquesta tarda al Consell Comarcal del Comitè Executiu del Pla Estratègic del Maresme. És tractava de revisar els treballs fets dins el moment. I el resultat de moment és força important. Els treballs que s’iniciaren al novembre estan força avançats i ja s’han celebrat debats sobre temes prou importants com l’economia de la comarca, el medi ambient, l’urbanisme, la mobilitat i les infraestructures i la realitat social. Podeu trobar tota la documentació a la web del Pla Estratègic. Us recomano la seva visita i la lectura d’alguns dels documents que hi ha penjats. L’estol d’experts que han participat en el debat i les reflexions aportades constitueixen un material molt interessant sobre el que treballar.
Ja vaig escriure sobre el que representava aquest Pla Estratègic per la comarca del Maresme i com ens havia d’ajudar a encarar els canvis econòmics i socials que s’estan produint. I també ens havia de servir per articular la nostra relació amb els territoris veïns.
A mesura que s’avança en les concrecions del Pla Estratègic va sorgint més forta la qüestió de la governabilitat del territori. Fa pocs dies vaig participar en una jornada del Consell Comarcal sobre aquest tema i del que ja vaig fer un post. Aquest serà segurament el debat més important que caldrà afrontar en una propera legislatura del Parlament de Catalunya. I continuaré posicionat en el paper fonamental del Consell d’Alcaldes com a màxim òrgan de representació política del territori.
També a mesura que avancen els treballs sóc més conscient de la necessitat de no allargar artificialment determinats debats. En parlo també d’això en un article, publicat ahir al diari El Punt, en el que reflexiono sobre la mobilitat al Maresme. Em preocupa que mentre discutim incansablement la realitat de la comarca se’ns allunya i es perden oportunitats i diners que poden acabar en altres territoris.
A l’acabar la reunió tinc oportunitat de comentar breument amb el diputat d’ICV-EUiA, Joan Boada, sobre el programa 30 minuts que es va emetre diumenge al vespre per TV3. Li comentava que la visió que es dona de la comarca és parcial. Si es parlava de pressió urbanística i creixement desbocat, no costava gaire explicar que els paisatges de les Cinc Sènies, que sortien en el reportatge, formen part d’un espai agrícola doblement protegit. Pel Pla General d’Ordenació Urbana de Mataró i pel Pla Director del Sistema Costaner de la Generalitat.
A vegades hi ha qui s’entesta en agafar el rave per les fulles.