header-photo

Bloc de campanya –10-


Foto Lamalla.net
Dissabte, 10 de juny
No m’ha agradat lo d’aquest matí a Collblanch. Que un líder d’un partit polític no pugui fer campanya electoral em sembla preocupant. Cal, però, parar-se i analitzar les causes. Algú és devia pensar en el PP que el reguitzell d’improperis i mentides que, per boca de destacats dirigents populars, hem sentit en els darrers mesos no tindrien cap conseqüència. Doncs ja ho veieu. "A aquellas lluvías estos barros". Ha passat el que ja es veia a venir. Que la gent està tipa de que, dia sí dia també, se’ns tracti d’insolidaris, de mals espanyols, de babaus, de gent amb mentalitat tancada. Com tot això no és cert doncs aleshores passa el que passa. No cridava ahir el senyor Rajoy a la revolta democràtica dels catalans contra l’Estatut? Doncs avui pel que sembla alguns s’han revoltat contra les mentides, la manipulació i el menyspreu. Quan he llegit la notícia a mig matí, tot just de tornada del mercat on he anat únicament a fer la compra de cada dissabte, creia que algú del PP es posaria a pensar el perquè de tot plegat. Doncs no, al migdia el senyor Rajoy ja sortia dient que tot havia estat preparat pels socialistes. Ja sabem que el PSC és un partit amb una forta implantació a Catalunya, però d’això a que les peixateres d’un mercat esbronqui al cap de l’oposició hi va un bon tros. Pel que sembla la visita ni tan sols estava prevista i han estat els militants del PP que han animat a en Rajoy a entrar en el mercat. Ara ja hi som: que si això és la Catalunya plural, que si s’ha de tenir educació, que per això estan les urnes. Doncs efectivament s’ha de tenir educació. Recordi-li al senyor Pujalte i al senyor Acebes això de l’educació. I si les urnes estan per això, que ho estan, també deuen estar per jutjar les polítiques del president Zapatero. O millor, i no s’amaga en Rajoy de dir-ho, omplir les manifestacions a Madrid? Perquè avui han estat les peixateres però ahir varen ser els empresaris a Rialp. Últimament a en Rajoy, a Catalunya, li passa com a la San Miguel: on va triomfa!
Com li ha dit una senyora a en Piqué, si vol posar pau, vagi a Madrid a posar-ne. El president Zapatero el rebrà amb molt de gust. Als ideòlegs i analistes del PP els hi recomano la lectura de l’article de la Pilar Rahola a El País d’avui. O el de l’Empar Moliner a la mateixa pàgina del diari.
El que també sembla que on va triomfa és l’exconseller Carretero. Ni al seu poble és capaç d’omplir mitja sala del teatre. I les seves declaracions passaran a ser una de les perles de la campanya. Per tal de derrotar l’Estatut tots els vots serveixen, siguin de l’Opus o de e-cristians. Fa dies que sabem que els "no" seran tots iguals a l’hora del recompte. Seran, pel que sembla i diuen les enquestes, poquets però seran tots iguals. Els del "sí", també pel que sembla i diuen les enquestes, seran molts. I això no o diuen les enquestes seran tots iguals. Un "sí", digne, decidit i il·lusionat per Catalunya. Perquè és veritat Catalunya, i sobretot els catalans i les catalanes, ens mereixem molt més. Ens mereixem un Estatut nou, modern, que respongui a les necessitats i als reptes del país. Ens mereixem i necessitem l’Estatut que el diumenge 18 votarem en el referèndum. Algú pot imaginar-se als del PP, els de l’Opus i els e-cristians vencedors el diumenge al vespre? Què Déu ens agafi confessats.