header-photo

De campanya-11-


Foto Quico Melero


L’anècdota del dia em passa a la plaça de Cuba. Mentre faig cua en una de les parades, una senyora em pregunta: vostè, no fa campanya?, miri que els altres ja han vingut fa una estoneta a repartir propaganda? Abans no li pugui respondre ho fa ràpid el botiguer: aquest ve a comprar cada dissabte i des de fa molts anys i els altres no els havia vist mai per la plaça.

Segueix la subhasta i costa una mica quedar-se’n al marge. Però estem tranquils. Tenim l’aval de la feina feta i tenim un bon projecte que anem explicant amb calma arreu de la ciutat.

Ahir a la tarda, acte de les Joventuts Socialistes a la plaça de Les Tereses. Treballen aquests joves. En Ramon Bassas, en el seu bloc, recorda que som l’únic partit que ha fet un acte adreçat a les polítiques de joventut. Deu ser pel mateix lema que figurava en la gran pancarta: Els joves som el present.

Aquest discurs l’he fet altres vegades. Els joves, les polítiques juvenils, en clau en present. Un procés d’emancipació personal pel que s’han de crear les condicions adequades: Formació, Feina, Habitatge, Participació. Per això el compromís de construir un nou centre de recursos per a joves, a la zona del camp de futbol de Carles Padrós, que afavoreixi aquest procés d’emancipació

Tenim la generació més ben preparada de la història. Continuem apostant fort per tenir Universitat pròpia amb títols adscrits i volem convertir l’Institut Miquel Biada en un centre de formació professional integrat que sigui referent per l’economia de la ciutat i de la comarca.

De la feina ens arriben bones notícies: l’atura baixa un 6% a Mataró i ho fa especialment entre els joves menors de 25 anys: un 25% d’aturats menys que fa un any. Però cal continuar treballant pel un treball en condicions amb contractes fixes que incentivarem des de l’IMPEM.

De l’habitatge, desplegar totes les possibilitats del Pla Local de l’Habitatge: 1250 habitatges de protecció pública, 100 pisos rehabilitats i llogats, borsa de lloguer jove i ajuts pel lloguer.

I la participació dels joves en la vida esportiva, cultural, política de la ciutat. Una ciutat integradora, on tothom (infants, joves, famílies, gent gran) convisquin junts. Un model absolutament contraposat al de la ciutat segregada que proposem altres.


Aquest matí, acte a Molins. Un barri on passaran coses importants en els propers anys.