header-photo

Intensa setmana



La setmana s’escola ràpidament mentre l’ambient nadalenc comença a envair-ho tot. A la feina habitual cal afegir la munió d’actes propis de les dates i la necessitat de deixar acabades coses abans de festes. Jornades de treball llargues, actes públics, dinars i sopars de celebració, per arribar a la nit rendits però contents.

El dilluns comença amb la Junta de Govern, ordinària de cada quinze dies. Temes diversos entre els que destaca l’aprovació del projecte del Parc de Rocafonda. Al migdia Junta de Portaveus. Ordre del dia del Ple de desembre, proposta d’ubicació d’una bandera catalana, proposta de funcionament de la pròpia Junta. Adverteixo que el Ple serà molt llarg i que podria acabar cap a les quatre de la matinada. Al vespre presentació del llibre del 150è aniversari dels Bombers de Mataró. No puc assistir a la presentació del cava Mataró ni a l’assemblea del PSC de Mataró.

Dimarts a Barcelona de bon matí. Assemblea general constituent del Consorci del Parc de Collserola. A mig matí signatura del conveni amb la parròquia de Santa Maria per la rehabilitació de la basílica. Poc a poc anem fent la feina. Al migdia Junta de Seguretat, repàs a l’estat de la seguretat pública de Mataró amb l’assistència de la Carme San Miguel, delegada del govern de la Generalitat, i tots els responsables dels cossos i forces de seguretat amb competències a la ciutat. Disminució d’accidents de trànsit i dels delictes a persones i bens. Augment dels robatoris a l’interior de vehicles. Dinar de treball a Barcelona de la Xarxa Municipal per la Diversitat i la Ciutadania. Interessant treball conjunt amb un grapat de ciutats sobre els temes relacionats amb la immigració. Tarda de reunions i una escapada al Foment per la Marató de Sang. Al vespre sopar amb els treballadors del Consorci de la Planta de Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme.

Dimecres matí de treball de planificació de l’any 2008. PAM i Pressupost quasi a punt i un munt de projectes sobre la taula. L’agradable novetat és que puc dinar a casa. A mitja tarda, inauguració de la botiga ONO al carrer d’en Pujol. Al vespre acte d’homenatge a les víctimes de la guerra civil. Emotiu reconeixement a la Paquita Pla.

Dijous matí a Barcelona. Junta de Govern i Ple ordinari de desembre de la Diputació de Barcelona. Agra intervenció del representant del PP sobre el tancament del repetidor de TV3 a Alacant. Dinar de Santa Llúcia amb els membres de la ONCE de Mataró. Un entranyable dinar, per celebrar la patrona dels invidents, als que acostumo a assistir-hi cada any. Els hi demano, i no es cap sarcasme, que siguin també els nostres ulls, que ells veuen coses que els demés no veiem. Vespre, nit i matinada de Ple municipal. Nou hores parlant, discutint i votant sobre Mataró. Unes quantes qüestions importants que s’aproven. Caldrà fer alguna cosa per evitar sessions tan mataronianes que a més acaben amb un munt de preguntes sense poder contestar per l’hora. El pronòstic del dilluns es compleix.

Divendres a les vuit, com cada dia, al despatx. Cansament acumulat però llarga jornada per davant. Reunions programades, roda de premsa del Ple, dinar amb els treballadors del Servei de Manteniment, Patronat de la Fundació Ernest Lluch, pessebre de l’Ajuntament, dansa a la capella de l’Hospital, sopar d’Haribala, “villancicos” al Círculo Flamenco. Ja és dissabte quan puc anar a dormir.

Matí de dissabte de casaments. Migdia aperitiu de Nadal de MataróRàdio. Just la setmana que coneixem els bons resultats de l’enquesta d’audiència de l’emissora municipal. Ni la ràdio de l’alcalde Baron com deien alguns, ni la ràdio del govern, ni de l’Ajuntament. La ràdio de la ciutat. A la tarda acte de la Setmana del Voluntariat a la plaça dels Voluntaris. El fred i la pluja gelada ens obliguen a refugiar-nos al pavelló Teresa Maria Roca. Insòlita imatge de les grades ocupades pels gegants de la ciutat i els músics tocant al vestíbul mentre els esportistes juguen a handbol. Al vespre acte vetlla de Nadal al Centre Atlètic Laietania. Homenatge indirecte al poeta Isidre Julià. Festa familiar i Barça per la tele per acabar el dia.

Diumenge a l’Esperança. Missa presidida pel arquebisbe emèrit d’Urgell, Joan Martí Alanis, en una església plena de gom a gom per celebrar la patrona de la parròquia. Les petites coses que serveixen per articular uns barris i una ciutat. Vespre de concert al Foment. El Messies de Händel per entrar de ple en la darrera setmana abans de Nadal. Un bon concert amb la Orquestra de Cambra de Vilaseca i la Coral Càrmina.

2 comentaris:

Xavi ha dit...

El felicito per la marató, senyor Baron. I parlant de maratons, llàstima que s'hagi deixat la Marató de TV3. Per cert, sense ànims d'ofendre, però aquest escrit sembla una còpia del post d'en Joan Jubany escrit unes hores abans. Ni que s'haguessin posat d'acord per fer un relat personal de la setmana!

Salut.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Vaya, mis felicitaciones al Ajuntament, por realizar unos equipamientos en Rocafonda, sin tener que construir viviendas para hacerlos, al contrario que en el Sorrall y en Cerdanyola. Que o se construyen Viviendas o nos quedamos sin equipamientos.

Felicidades a los vecinos de Rocafonda. No sabéis, la suerte que habéis tenido.

Un saludo